Av 1600 påmeldte jenter har 15 blitt plukket ut til å kjempe om seieren i årets «Top Model» på TV3. Mandag kveld var det premiere på showet. Tidligere supermodell Vendela Kirsebom trådte allerede i første episode rett inn i rollen som autoritær kritiker, og ble behørig stemplet som «bitch» av en av deltakerne. Kirsebom hadde i det hele tatt svært lite positivt å si om deltakerne i den første episoden. Kjendisstylist Jan Thomas valgte en annen vei og veiledet, trøstet, dullet og irettesatte de unge jentene mildt.

Ute

TV3 har selvsagt ønske om å skape oppmerksomhet rundt programmet, og den svenske fotografen Christian Coinbergh sørget for å skape overskrifter da han oppfordret de unge modellene til å kysse under den første fotoseansen. Flere av de unge jentene tok dette ille opp. «Kyss, kyss, kyss! Tunge!» lød kommandoen fra den svenske fotografen. En av de som ikke var spesielt begeistret for kysseseansen var 16 år gamle Line Stolen Wilberg. Hun poserte tett sammen med Ida Serine Nykås (22). Line var også en av de to første som røk ut av showet.

– Programmet er laget for seerne, ikke for deltakerne. Det handler ikke om å finne en ny modell, slår hun fast.

Igjen

På tross av kritiske bemerkninger ville hun imidlertid gjort det samme igjen.

– Jeg hadde gjort det igjen. Det var jo gøy. Nå vet jeg imidlertid litt mer om hva det går ut på, sier hun.

– Lærte du noe av å være med?

– Nei. Jeg lærte egentlig ingenting. Du får ikke noe særlig med tilbakemeldinger, sier hun.

Skole

Line går på videregående skole på Skedsmo, og hadde litt modellerfaring fra tidligere. Hun har fremdeles lyst å forsøke seg som modell videre.

– Har du noen råd til andre som vurderer å delta i slike show?

– Det er aldri sånn som det ser ut på tv. Det er mye venting.

– Så du vil ikke fraråde noen å være med?

– Nei da. Det er jo kjempegøy. Du må bare ikke tro at det er sånn som det ser ut på tv. Det handler om å huske at programmet er laget for å trekke seere, ikke for å finne modeller, sier Line.

Ved slutten av mandagens episode fikk 13 av deltakerne reise til Lisboa. En by enkelte av deltakerne for øvrig hadde store problemer med å plassere på kartet. Line måtte bli igjen. Det samme måtte 25 år gamle Vana Perisa.