Storbritannia har ikke hatt spesielt gode resultat å vise til i Melodi Grand Prix, eller Eurovision Song Contest som det offisielt heter, de siste årene. I forrige uke ble det kjent at musikallegenden Andrew Lloyd Webber har planer om å endre på dette.

Nasjonalfølelse

Øyrikets svake plasseringer går utover britenes nasjonalfølelse. I fjor endte de helt sist, og bidraget som ble framført av Andy Abrahams fikk bare stemmer fra Irland og San Marino. Lloyd Webber skal komponere bidraget og personen som skal framføre den vil bli plukket ut gjennom et Idol-lignende tv-show. Musikalkomponisten skal også fungere som jurymedlem sammen med personer fra musikkindustrien. Det er imidlertid seerne som skal avgjøre det hele.

Seere

Webber står bak en lang rekke musikalsuksesser, og flere av musikalene hans har gått på Broadway i New York og i Londons West End i flere tiår. Han forteller at han takket ja til oppdraget med blandede følelser.

– Det er det største giftbegeret jeg har mottatt i min karriere. Men jeg liker egentlig giftbegre, og dette er et spesielt interessant brygg, spør du meg, forteller han til BBC Newsbeat.

Musikal

Flere av Lloyd Webbers største hits har blitt store hits utenfor musikalene de har sin opprinnelse i. «I Don't Know How to Love Him», «Don't Cry for Me, Argentina», og «Memory» er bare noen av de mange klassiske popsangene han har skrevet. Og nå lover han at bidraget til Grand Prix skal appellere til hitlistene.

Jeg er ganske stolt over at de fleste av mine musikaler har inneholdt store pophits. Derfor skal jeg skrive den nye sangen for hitlistene. Jeg skal ikke skrive den som en showsang, lover han.