Mandag reiser de til Liverpool for å gjøre opptak til MTV Europe music awards. Tirsdag kveld bærer det tilbake til Oslo der «Grease»-finalen går av stabelen onsdag. Torsdag morgen er gutta på plass i Liverpool igjen for å overvære EMA-showet og kanskje hente hjem enda en pris. Men Erik og Kriss tror ikke de vil merke noe av presset før fredag.

– Da vil vi være ekstatisk og bakfull, erklærer Kriss før rapperkollega Erik legger til:

– Å fly fire flighter i løpet av fire dager er ikke pes. Det er vi vant med.

Rød løper-angst

Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke har nemlig allerede sikret seg seieren som beste norske artist og kjemper for tiden mot 20 andre kandidater i kategorien Europas favorittgruppe/artist. 3. november er det klart om Erik og Kriss går videre på den endelige nominasjonslista, men til Liverpool skal de uansett.

– Jeg gruer meg mest til å gå på den røde løperen. Det blir forferdelig, sier Erik med skrekk i blikket.

– Hvordan går man ned en rød løper uten av det blir flaut? Hva hvis vi kommer etter Christina Aguilera og det blir som noen skrur av lyset? Blitsregnet stopper liksom bare. Skal man bare late som man jobber der eller skal man være litt breske og slå litt hjul og sånn?

Kriss tenker høyt før han tar en pause. Så konkluderer han med følgende:

– Fotografene skulle tatt bilde av alle, uansett.

Frykter stemmeglade Øst-Europa

Heldigvis for Erik og Kriss er det 20 andre artister som har det på samme måte. Og det skal litt norsk presse til Europe music awards i Liverpool torsdag 6. november.

– Vi får i alle fall tre blitser. Og hvis de tar en del bilder, kan vi også få litt blitsregn, håper duoen som likevel er i tvil om de vil vinne den europeiske kategorien:

– Østeuropeerne er heavy på å stemme. Det har vi sett i Melodi grand prix. De stemmer så det gjaldt om livet.

En annen bekymring rappegruppa har, er om de vil få en eller to MTV-trofeer for beste norske artist.

– Det overrasker meg ikke om vi bare får én, ytrer Erik etter å ha hørt partnerens planer om hvor prisen skal stå.

– Nei, vi må få to! Ellers begynner jeg å gråte, sier Kriss.

Reddes av D.D.E.

Da Erik og Kriss skulle holde takketale på Energy awards, trodde de at talen skulle gå av seg selv. Det skjedde ikke og dermed begynte gutta heller å synge «Vinsjan på kaia».

– Hvis det blir stopp denne gangen, redder D.D.E. oss igjen.

Gutta vet ikke særlig mye om opplegget rundt MTV-awards. Ei heller hvor de skal sitte. Får de et eget bord eller blir de plassert langt bak, høyest oppe i salen?

– Det er sikkert noen som skumper bort i oss hele tida.

– Eller så kommer noen underveis i showet og sier: «Dere må flytte. Dere sitter midt i bildet.».

Ti ulike beskjeder

Dagen før MTV-utdelingen, er det «Grease»-finale der Erik og Kriss er programledere. Men hva hadde de gjort om de to hendelsene hadde havnet på samme dag?

– Det er et forferdelig godt spørsmål. Vi måtte ha hyra et F-16 fly. Vi kunne ikke sagt nei til noen av delene, svarer Erik.

– «Grease har vært veldig lærerikt og helt annerledes enn det vi gjør til vanlig.

Mens det stort sett kun er Erik og Kriss til daglig i musikktilværelsen, er det et mye større apparat rundt gutta i TVNorge. Det har bydd på utfordringer til tider:

– Du kan få ti beskjeder om samme sak hver dag. Men det har vært veldig morsomt å gjøre livesendingene spesielt. Det er et kick, forklarer Kriss.

Sa feil tall

Onsdag presterte Kriss å si feil tall da de annonserte hva man skulle gjøre for å stemme på «Grease»-deltaker Malin Schavenius. Dette satte dype spor, noe han fortsatt er opphengt i da vi møter han dagen derpå.

– Vi var så nervøse for at vår feil skulle være utslagsgivende for Malin. Vi var så glad da hun gikk videre i første runde, erklærer Kriss som røper at han fikk «tonnevis» med sms etter tabben.

Og Grease har ikke bare vært en dans på røde roser. På «Grease»-skolen fikk Erik og Kriss oppdage hvor mye venting en tv-produksjon innebar.

– Vi sa to setninger i løpet av helga. Ellers bare lå vi på sofaen i et rom som vi skulle vært straffa for et eller annet. Vi skulle til og med begge vært i et bryllup den helga.

– Men man må alltid ofre noe, hevder Erik før Kriss legger til:

– Jeg håper bare ikke det samme skjer når jeg skal gifte meg.