ÅSERAL: En av årets mest originale ideer kom initiativtaker Tor Åge Eikerapens 78 år gamle onkel med like før påske.

– Onkelen min tenker festival hele året og litt før påske kom han på at vi trenger toaletter med porselen og vann, sier Tor Åge Eikerapen, til fvn.no.

Det var imidlertid ikke bare å sette inn en toalettskål. Jobben har vært en real drittjobb, men sparer festivalpublikumet for besøk i flyttbare toalettbrakker.

Fjernet årgangsmøkk

– Vi tenkte på den gamle gjødselkjelleren og tømte den for møkk som sikker har ligget der i over 50 år. Det ble banket opp gulv og siden den gang har det gått slag i slag, sier festivalsjefen.

De siste ukene har det pågått intenst byggearbeid, og resultatet er det Eikerapen omtaler som Norges flotteste festivaldo.

– Vi har snart klare fem toaletter, handikaptoalett, dusj og fliser. Det er ”topp style” og hele greia er gjort på dugnad. Det har ikke kosta en dritt, sier Eikerapen fornøyd.

Kjører amerikansk stil

For femte år på rad satser festivalen på egen drive-in-kino. I år, som det første året, står klassikeren "Grease" på plakaten.

– Vi har Norges mest autentiske drive-in-kino. Den er lik dem som var i Amerika på 50-60-tallet, sier Eikerapen.

Årets lerret er 6x12 meter, ei jente i vikleskjørt serverer pølser og Cola direkte i bilene og lyden serveres via FM-radioen i folks biler.

Flere kjente navn

Årets artistplakat består både av kjente og noe mer ukjente navn.

– Stein Torleif Bjella er en kommende stor artist og vi er tidlig ute med å h ham, sier festivalsjefen. Blant andre navn han trekker fram er Helldorado og Tommy Tokyo.

DDE, Rita Eriksen og Hellbilies er blant de mest profilerte artistene som stiller opp i år.