KRISTIANSAND: – Jeg trodde nok at plata var bra, men at den skulle være SÅ bra hadde jeg ikke trodd, sier Frida Ånnevik (25). Hamar-jenta har de siste fem årene bodd i Kristiansand hvor hun nå tar en mastergrad ved rytmisk linje på Universitetet i Agder.

Debutplate

Mandag kveld fikk Frida Ånnevik plateselskapet Grappas debutantpris foran et fullsatt Parkteater i Oslo. Anledningen var pre-releasekonserten til den forrige vinneren av prisen, nemlig Siri Nilsen. Nilsens debutplate «Vi som ser i mørket» kommer i butikkene 12. oktober. Grappas debutantpris omfatter nemlig plateutgivelse med lansering, og om nøyaktig ett år skal Ånneviks debutplate gis ut.

– Jeg får det litt travlere nå, men samtidig veldig mye morsommere også, sier Ånnevik.

Sjekk ut Frida Ånneviks musikk på Myspace.

Høythengende pris

Tidligere har ikke ukjente Valkyrien Allstars og Gjermund Nilsen vunnet prisen som allerede oppfattes som nokså høythengende.

Frida Ånnevik har en rekke musikkprosjekter på gang innenfor sjangeren jazz/vise/pop. Vinnerbidraget er et norskspråklig soloprosjekt hun har kalt Kingelor.

– Kingelor er et dialektord som både betyr langskanka (langbeint red.anm.) edderkopp og edderkoppspinn. Ep-en ble spilt inn i Dub Studio i juni med meg selv som produsent. Jeg fikk 10.000 kroner i støtte fra Cultiva Express for å lage plata, så min neste opptreden i Kristiansand må jo bli en takkekonsert til dem, sier hun fornøyd.

Juryen som plukket ut Ånnevik som vinner besto av Rolf Erik Nystrøm, Anne Hytta, Tora Augestad og Andreas Risanger Meland. I begrunnelsen heter det:

«Vinneren er en lovende låtskriver og sanger som på tross av ung alder har funnet fram til et personlig og modent uttrykk. Musikken hennes befinner seg i et åpent landskap mellom viser, jazz og rock. Hun skriver og fremfører sterke låter på norsk».

Frida Ånnevik har flere prosjekter på gang enn Kingelor, og forbereder nå en juleturné sammen med Astrid Rennemo og Elisabeth Nesset.

Les mer om årets debutantpris her.