KRISTIANSAND: — Det er mye "up to date" og aktuelt her, sier Fædrelandsvennens kulturjournalist, Torgeir Eikeland idet han studerer de solide stablene med støvsamlere på arbeidspulten sin.

Ett år er gått siden kulturjournalisten sist ryddet arbeidspulten sin tom for 500 cd-plater, som han hadde fått tilsendt av artister og plateselskap.

Nå er det på tide å rydde igjen. Og det er én leser, som kan stikke av med hele samlingen.

Stablene på pulten teller grovt anslått godt over 300 cd-plater med de siste utgivelsene til artister som Ludacris, Brian Wilson, Depeche Mode, Lucinda Williams, Jonas Brothers, Louis Jacoby, Mars Volta, Bjelleklang og Oslo Gospel Choir.

Noe for enhver smak, med andre ord.

- En perle i samtidsmusikken

Den særeste utgivelsen i bunken, skal vi tro Eikeland selv, er The Golden Hindemith.

— En perle i samtidsmusikken, men dessverre for høyttravende for meg, medgir Eikeland, som likevel er overbevist om at det finnes noen der ute som vil ha glede av platen.

Foto: Irene Svozilik

Selv sverger kulturjournalisten til norske Motorpsycho, metal, dramatisk klassisk musikk og søt pop "så lenge den er tilstrekkelig skeiv".

— Ikke Marit Larsen altså, smiler Eikeland og studerer stablene på pulten før han konstaterer:

— Det er en del gule rygger her, forteller han og sikter til utgivelsene han fint kan klare seg uten: Alle danseband- utgivelsene fra Tylden & Co. Blant annet den nyeste utgivelsen til Trøste og Bære.

Han beholder imidlertid alle lokale utgivelser selv, og forteller at han har funnet en og annen plate til egen samling. Men det er heller ikke til å legge skjul på at det har blitt noen bomskudd også.

— Jeg har tatt med meg noen av platene hjem, gjennom et trangt nåløye, så klart, sier Eikeland, og innrømmer at hjemme i hyllene hjemme står det "litt rødd som jeg har angret på at jeg tok hjem".

Blant annet en jazz-plate, som ble altfor avansert.

Sjangermessig er det god spredning på cd-platene. Både pop, rock, visesang, rap, klassisk, jazz er å finne i bunkene.

— Men det er ganske lite metal i årets bunke, konstaterer Eikeland, som likevel kan forsikre om at den nyeste platen til AC/DC er å finne i bunken.

Lyst til å vinne cd-platene?

I fjor ga Eikeland bort platene til kreftavdelingen ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Han utelukker derfor ikke at det kan komme en del tåredryppende historier fra lesere, som ønsker seg samlingen i år.

Men det er nødvendigvis ikke vinnerformelen. Skal du smelte Eikelands hårde musikkhjerte finnes det ingen enkel oppskrift.

— Det må ikke være overkill, men vedkommende må være passe gal. Galskap selger, sier Eikeland, som ikke kan garantere at samlingen ikke vil gå til et veldedig formål i år igjen.

— Men det er heller ikke umulig at det går til en privatperson, sier Eikeland, som gleder seg til å kvitte seg med platene.

— Det skal bli herlig å se noe av landskapet rundt meg igjen, flirer han.

Lyst til å utvide platesamlingen litt, eller har du tips om noen som ville satt pris på en liten overraskelse?

Slik gjør du:

Send en mail merket "Eikeland" til tips@fvn.no.

Fortell hvorfor akkurat du bør vinne denne bunken med plater.

Husk å notere ned både navn og telefonnummer i mailen.

Svartfrist: Mandag 17. august klokken 12.

Kvitte seg med disse? Ja, takk. Torgeir Eikeland er klar for å gi disse cd-platene et nytt hjem. Foto: Irene Svozilik Foto: Irene Svozilik