Dermed har Uka klart å fange sin største fisk noensinne. Jay-Z kommer til Trondheim tirsdag 6. oktober, og konserten i Høyskoledalen blir den eneste han gjør i Norge før han starter sin USA— og Canadaturné tre dager senere.

— Vi er veldig stolte. Dette er en stor booking. Vi hadde Muse på Uka '07, og det er noe av det største vi har hatt på festivalen frem til i dag. Så vi er ydmyke over å ha fått noe enda større, sier kultursjef Lars Mølgaard Saxhaug i Uka til Dagbladet.

Intimt

Uka opplyser at teltet i år har en kapasitet på 7000 tilskuere, noe som gjør at konserten blir langt mer intim enn da Jay-Z gjestet Norge sist.

I fjor sommer fikk nærmere 20 000 oppleve ham under Hovefestivalen i fjor sommer, det største festivalpublikummet noensinne i Norge. Adresseavisens anmelder kalte konserten «en maktoppvisning» som tok publikum til kokepunktet.

Han regnes ikke bare som en av hiphopens beste rappere, men også som en av de rikeste. Familieøkonomien trekkes ikke i grøfta av konen heller, Beyoncé Knowles er ifølge Forbes Magazine verdens mesttjenende artist under 30 år med sine 550 millioner i fjor.

Hvorvidt Beyoncé blir med på turen eller vil opptre, vet Uka imidlertid ingenting om foreløpig.

Til Skavlan

I dag kom også nyheten om at Jay-Z blir gjest i Fredrik Skavlans talkshow 25. september. Programmet spilles inn i Sverige.

Ifølge Aftonbladet ligger det også an til en eksklusiv fest og konsert på et av Stockholms utesteder i forbindelse med tv-innspillingen.

Jay-Z slipper i disse dager sitt ellevte studioalbum, «The Blueprint 3», til blandede kritikker i norsk og utenlandsk presse.

Foto: AP