KRISTIANSAND :

I kveld

Geoff Berner

Charlies (Trash Pop)

Trekkspillpønkeren fra Vancouver er kjent som «The Whiskey Rabbi». Han er av østeuropeisk jødisk avstamning.

Basert på den balkansk-jødiske klezmermusikken har Berner utviklet sitt eget fordrukne sound. Helt alene låter han som et rumensk jødebryllup for full turbo på tredje døgnet. Tekstene er på engelsk. Foruten eksistensiell tristesse, har noen av dem brodd for eksempel mot storpolitikk i midtøsten.

I kveld spiller Berner for Trash Pop, som ledd i en større norgesturné. Plata «The Whiskey Rabbi» fra 2004 gjorde ham kjent. Nå er han her med «The wedding dance of the widow bride».

Onsdag 21. mars

Hanne Boel

Hans Johnsenbygget

Kultopiafestivalen

Den danske souldivaen har en sterk posisjon på Sørlandet, og onsdag opptrer hun i Hans Johnsebygget.

Boel slo gjennom for alvor i 1993 da plata «My Kindred Spirit» solgte i 450.000 eksemplarer.

Siden har hun produsert jevnt og trygt, og i slutten av februar ga Boel ut «My Private Eye». Det blir mange låter fra denne plata i garasjen hos Hans Johnsen i morgen.

Torsdag 22. mars

Marte Wulff

Havana

Marte Wulff rekker akkurat å lande og omstille seg til norsk døgnrytme før hun starter sin norgesturné i hjembyen Kristiansand.

Denne helga har Wulff vært i Austin, Texas for å promotere seg selv og Kristiansand.

19. februar kom Marte med andrealbumet «Safety Pins», og torsdag blir det altså sikkerhetsnålpop på Havana.

Anmeldelsene av plata har vært gode, og sangen «Accident» har allerede herjet lenge på radiolistene.

Torsdag 22. mars

Skambankt

Hans Johnsenbygget

Kultopiafestivalen

Skambankt fra Stavanger ledes av Terje Vinterstø fra Kaizers Orchestra.

Her avreagerer han fra oljefat-slaveriet i Kaizers, idet than blåser midtskill på publikum med illsinte siddis-tekster og frådende riff. Du har sikkert hørt radiohiten «Dynasti» allerede.

Fredag 23. mars

Tara og Bellman

Hans Johnsenbygget,

Kultopiafestivalen

Tara fra Kristiansand skulle være kjent for mange. Bandet ledes av Sigrun Tara Øverland, og i fjor høst ga de ut «Dream of the Red Jogging Shoes» med eksperimentell jazzpop.

Bellman kommer fra Larvik og har ingenting med en viss, svensk barokkomponist med samme navn å gjøre. Egentlig heter han Arne-Johan Rauan, og i 2006 var han i finalen i Urørt-konkurransen med sangen «All that is beautiful».

Lørdag 24. mars

Rockettothesky

Hans Johnsenbygget,

Kultopiafestivalen

Jenny Hval fra Tvedestrand er dama bak det romfartsinspirerte kunstnernavnet Rockettothesky. Karrieren har da også gått til himmels denne vinteren, godt hjulpet av radioplageren «Barrie for Billy Mackenzie». Den er fra plata «To sing you apple trees» som kom ut sist oktober. Jenny Hvals tynne, men velmodulerte vokal kan også høres på Hovefestivalen i sommer.