KRISTIANSAND: Dermed er hele fem artister fra Kristiansand klare for verdens største musikkbransjetreff i Texas i midten av mars. De øvrige bandene som skal representere hjembyen i USA er Nud, Evan Seleven, Marte Wulff og Thom Hell.

— Vi ble selvfølgelig veldig skuffet da vi ikke kom med ved første utvelgelse. Men når vi nå har fått plass, er gleden bare enda større, sier vokalist David Jones, og sier rett ut at denne sjansen har faktisk bandet fortjent.

— Selvfølgelig fortjener vi denne turen. Vi er ikke typene som står med lua i hånden, og det kommer vi heller ikke til å gjøre i Texas. Vi vil bruke alt vi har av kontakter i USA for å dra så mye folk som mulig til konserten, sier David Jones.

Fant PENGER.

Det fremadstormende rockebandet har til tross for kun én ep-utgivelse (Healthy People Prepare to Die, 2005), klart å skaffe seg en solid buzz både blant bransje, media og ikke minst publikum. På MySpace er Davy Jones Lockers låter spilt over 40.000 ganger. Glimrende konserter både på Quartfestivalen og under Bylarm har gjort sitt til at forventingene er dyttet høyt oppunder taket i påvente av bandets første fullengder.

— Vi går faktisk i studio denne uken, men foreløpig har vi ikke satt oss et mer konkret mål enn at platen skal ut i løpet av 2007, sier David Jones.

Kristiansand Kunnskapspark, som har regien bak den historiske satsingen på South By Southwest i Texas, fant i tolvte time økonomisk handlefrihet i sitt budsjett til å invitere ytterligere ett band med over dammen.

  • Davy Jones Locker var et band vi hadde fryktelig lyst å ha med på turen. Og når vi fikk frigjort midler var det naturlig å styrke det musikalske programmet vårt, sier administrerende direktør Terje Pettersen ved Kristiansand Kunnskapspark.

Fem av åtte.

Offentliggjøringen av de første fire bandene ble etterfulgt av en voldsom debatt på Fædrelandsvennens internettsider. Det falt mange tungt for brystet at kulturinkubator Daniel Nordgård hadde funnet plass til sitt eget band, Nud i reisefølget.

— Noen av dem som klaget mest hadde faktisk ikke søkt om å få bli med på turen, og det var selvfølgelig en forutsetning for overhodet å bli vurdert. Nå synes jeg vi heller skal være stolte av at fem av de åtte bandene som søkte får mulighet til å spille i Texas, sier Terje Pettersen.

At valget falt på Davy Jones Locker er ifølge Pettersen kvalitetssikret etter en rådslagning med både Kristiansand Rock City og Music Export Norway.

— Det var stor enighet om Davy Jones Locker, forsikrer Pettersen.

Dermed er det duket for en uhyre spennende samling av lokale artister på grillpartyet i Bush Park i Texas lørdag 17. mars. I løpet av kvelden skal Davy Jones Locker, Evan Seleven, Nud, Marte Wulff og Thom Hell entre Kristiansands egen scene. I tillegg til de lokale bandene er også Bermuda Triangle og ikke minst Spellemann-dronningen Marit Larsen invitert med som musikalske godbiter.