Ifølge NRK fikk 1.553.000 nordmenn med seg Maria Haukaas Storengs innsats i den internasjonale MGP-finalen i år. Mellom 700.000 og 1,2 millioner seere fulgte de norske finalene i forkant av den internasjonale finalen. Da er det kanskje ikke så rart at statskanalen satser enda sterkere på et av sine sikreste kort.

Satser

Nå melder NRK om en enda større satsning på suksessen. Neste års nyhet er programmet «Siste Sjansen» der seerne vil få en siste mulighet til å stemme sine favoritter fram til finalen. Sunnmørshallen i Ålesund er valgt som arena, og datoen er satt til lørdag 14. februar 2009. Ifølge en pressemelding fra NRK vil showet omfatte de seks bidragene som ikke kvalifiserer seg direkte fra de tre delfinalene.

Engasjement

Med 150 mennesker i sving, deriblant crew, artister, programledere, korister og dansere vil showet garantert sette preg på Ålesund og Sunnmøre. Ifølge NRK er engasjementet på Sunnmøre stort. Bak initiativet står en sammenslutning som blant annet omfatter handelsstand, sentrumsforening, turistnæring, Matfestivalen, kommuner, næringsliv, kulturliv og frivillige.

Spektrum

To vinnere får så muligheten til å delta under finalen i Oslo Spektrum. Per Sundnes er også i år programleder. Med dette siste tilskuddet på MGP-stammen blir det totalt hele fem fem direktesendinger på rad om lørdagene i januar og februar neste år.