I alt åtte norske produksjoner ble nominert til den amerikanske Grammy-prisen i natt.

Produksjonsteamet Stargate har havnet i den aller gjeveste klassen, «årets album». Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen har nemlig hatt produsentklørne borti Ne-Yos «Year of the Gentleman». Stargate kan også vinne «årets R&B-sang», enten for Ne-Yos «Miss Independent» eller «Spotlight» med den amerikanske «Idol»-stjernen Jennifer Hudson.

Aldri vunnet

Som vanlig er også pianist Leif Ove Andsnes nominert, denne gang for innspillingene av Mozarts pianokonsert nr. 17 og 20 med Det Norske Kammerorkester.

Andsnes er nominert hele syv ganger tidligere, ifølge musikksiden ballade.no. Men han har aldri vunnet.

Trondheimssolistenes «Divertimenti» er nominert til tre Grammy-priser. To av nominasjonene er av den tekniske sorten; «beste lydproduksjon og surround» og «beste lydtekniske arbeid». Det er produsentduoen Morten Lindberg og Hans Peter L'Orange i Lindberg Lyd som kan hente hjem disse prisene.

Også Trio Mediaeval har fått en nominasjon for sin plate «Folk Songs», i klassen for beste kammermusikalske prestasjon.

Beste polka?

Åtte norske nominasjoner er selvsagt vel og bra. Men det kan være greit å huske at det finnes mange slags Grammy-priser. 110 priser deles ut, inkludert «årets polka-plate» og hele tre ulike som handler om utforming av platecover.

Den største nominasjonsgrossisten i år er rapperen Lil' Wayne, som kan få åtte priser om alt går i boks. Coldplay fikk syv nominasjoner mens Jay-Z, Ne-Yo og Kanye West fikk seks hver.

Prisutdelingen er i Los Angeles 8. februar.

Samtlige nominasjoner finner du her.