Meryl Streep, en av nåtidens største skuespillere, fikk ifølge imdb.com klar melding fra den italienske filmskaperen Dino De Laurentis, da hun stilte til prøvespilling for «King Kong» i 1976. Oscarvinneren Streep kom til audition for den italienske veteranprodusenten, men han var ikke spesielt imponert over skuespillerens ytre attributter. Han avviste henne på et noe primitivt vis, mens han slengte ut noen italienske gloser. Det han ikke visste, var at Streep snakket flytende italiensk!

«Hun er stygg»

Streep forteller:

– Han sa til sønnen sin som organiserte møtet: «Hun er stygg. Hvorfor skaffet du meg denne tingen?»

Setningene var neppe ment for Streeps ører, og italieneren fikk seg muligens en lærepenge.

– Han var nok ikke klar over at jeg akkurat hadde tatt eksamen i italiensk. For da jeg svarte ham på italiensk så han ut som om han hadde blitt skutt, sier skuespilleren.

Gikk til Lange

Historien endte med at Jessica Lange falt bedre i smak, og fikk sin første rolle som skuespiller i klassikeren.

1976-utgaven av «King Kong» ble regissert av John Guillermin. I tillegg til Lange, sto blant andre en ung Jeff Bridges, Charles Grodin og John Randolph på rollelisten.

Mye bråk

Det sies at også regissør Guillermin ofte lot temperamentet sitt gå høylydt ut over medarbeidere på settet. Og under innspillingen av «King Kong» skal De Laurentis ha truet ham med sparken om han ikke behandlet skuespillerne og crewet bedre.