Moroa ble kortvarig for Anton Soggiu (27) i «Robinsonekspedisjonen». Sammen med Ine Amundsen (25) og Hege Reime (26) kom han inn som ny deltaker i forrige episode. Ikke alle de andre ser på de nye som likeverdige deltakere. Og da ferskingene greide å få ut Julianna Skartland (26), rant det over for Christopher Soltvedt.

Anton prøvde å forklare:

— Så utrygg som jeg er her så var det jo den eneste en logiske løsningen, sånn er jo spillet, sier Anton.

Svaret fikk Christopher til å gå rett i strupen på den nyankomne:

— At en ny person skal fortelle oss hvordan spillet fungerer er jo helt latterlig. Tror du vi er dumme? Du er jo bare en ny monopolbrikke i dette spillet, freste Christopher til Anton.

- Folk var grinete

— Han var rimelig forbanna, sier Anton i dag.

— Folk var så grinete etter øyrådet. Chris og Tommen var helt i sjokk. De bare satt der og peip. Jeg bare satt og lo og gossa meg, og da hatet de oss ekstra mye, ler Anton.

— Hvordan var det å komme inn når de andre hadde vært der i flere uker?

— Som forventet: Først veldig hyggelig, men så gikk det et kvarter, og da sto folk i grupper og snakket sammen og skulte mot meg.

- Masse pissprat

Anton mener han ikke tok spillet like seriøst som de andre.

— Men jeg kunne fint dolket Ine i ryggen, sånt synes jeg er perfekt. Som da Julianna røyk ut, det var helt rått. Bare se ansiktsuttrykkene på de andre og høre dem pipe, humrer Anton.

- Hvorfor røk du ut?

— Jeg vet ikke, jeg sa jo til dem at jeg ikke var hypp på å være på TV.

— ?

— Det var flere som var der bare for å komme på TV, for å bli kjendiser. Jeg var bare nysgjerrig. Man kan ikke takke nei til å være med på «Robinson» hvis man får sjansen. Nå vet jeg hvordan det er; dritkjedelig og masse pissprat. Jeg syntes liksom ikke det var noe spesielt, og det irriterte dem.

- De andre tok dette mer seriøst?

— De var litt miljøskadet, selvfølgelig. Det er bare naturlig. De tok det veldig seriøst, jeg tok ting med et smil. Jeg hadde sikkert hatt en annen holdning om jeg hadde vært der fra dag én.

Skjønner at folk vil hjem

Er det en ting årets «Robinson» er blitt kjent for - i tillegg til krangling, bakvaskelser og generell sjikane - så er det det faktum at rekordmange har trukket seg underveis i konkurransen. Enten fordi de kjedet seg, hadde vondt i ryggen eller ble spist opp av mygg.

Dette har skapt en god del gneldring blant de andre deltagerne, men Anton synes ikke det er noe å hisse seg opp over:

— Man må jo få dra hjem om man ikke takler å være der. Det er vanskelig å vite hva man går til.

- Hvordan hadde du det?

— Jeg hadde ikke noen fysiske plager, var aldri sulten, sov godt, og ble ikke bitt av verken mygg eller sandfluer, oppsummerer Anton.

- Hvordan var det å bli stemt ut?

— Helt greit. Uproblematisk. Jeg fikk stilt nysgjerrigheten. Det hadde jo vært morsomt å være der lenger, men jo mer jeg var der, jo mer tenkte jeg på at jeg ikke hadde noe lyst til å være på TV.

Foto: TV3
Foto: TV3
Foto: TV3
Foto: TV3