KRISTIANSAND: – Hvis det ikke kommer noen betyr det bare at det blir ekstra god plass for meg og min familie til å se noen veldig gode band og artister, sier Morten Andreassen.

Eksilkristiansanderen, som driver musikkbyrået Unit, virker ubekymret foran den første Ravnerock-festivalen.

31. juli og 1. august arrangerer Unit fest for inntil 5000 mennesker på storscenen i Ravnedalen. Som Fædrelandsvennen spekulerte på onsdag kommer både Gitarkameratene Fuentes/Lind/Nilsen/Holm, Marit Larsen og Thom Hell.

I tillegg opptrer disse navnene: Christianssand String Swing Ensemble, Erik Faber, Vidar Johnsen & Peter Nordberg, Katzenjammer og The September When.

Gjensyn med «Bullet Me»

Det er altså en god, lokal kulør på plakaten med både CSSE, Faber, Fuentes og Hell. Og for eksempel The September When kan ventes å trekke en god del nostalgikere i 30— og 40-årene til Ravnedalen. Bandet som frontes av Morten Abel hadde gjenforeningskonsert foran 20.000 rogalendinger i august i fjor, og 1. august kommer de for å dra gamle slagere som «Bullet Me» og «Can I trust you» i Ravnedalen.

– Vi satser på å være brede og folkelige, uten å krysse over til ting som DDE og Vassendgutane og bli harry, sier Andreassen. Han kaller Ravnerock et overskuddsforetak som han og Unit har pønsket på i to-tre år.

– Det bør være marked for noe slikt i Kristiansand. Vi skjønte at det gikk an da vi startet Jugend-festivalen i Ålesund i fjor, sier Andreassen.

Han mener å ha lært litt av hva man bør og ikke bør gjøre, etter å ha sett en rekke festivaler gå finansielt på trynet de siste årene. Andreassen var selv involvert på merchandise-salget til Quartfestivalen tidligere.

Kolliderer med palmesus

Dessverre kolliderer Ravnerock med Palmesus '09 som går samme helg på Bystranda. Til sistnevnte håper arrangørene å trekke 3500 mennesker.

– Vi visste ikke om dette, og jeg ble oppriktig lei meg på deres vegne da jeg hørte om det. Siden Unit har arrangementer over hele landet som legger ut til sammen 85.000 billetter for salg, gjør det ikke all verden for oss om noen velger Palmesus i stedet for oss, sier Andreassen.

Han håper folk nå kanskje først går på Palmesus, for deretter å trekke til Ravnedalen i kveldinga.

– Dersom det kommer 1000 stykker hver kveld er vi godt fornøyde, sier Andreassen, som også trekker fram billettprisen som spesielt gunstig. Et todagerspass koster 690 kroner.

Tidligere har konserter i Ravnedalen vært plaget av treg og mangelfull ølservering. Da Kim Larsen spilte for 5000 i fjor var det tilnærmet skandale da mange publikummere måtte stå hele konserten i ølkø.

– Om jeg så må strekke en ølledning hele veien fra Oslo til Ravnedalen kan jeg garantere at dette ikke vil gjenta seg på Ravnerock. Du betaler ikke 400 kroner for å stå i ølkø hele kvelden, sier Andreassen.