«Slumdog Millionaire» ble tidlig i januar utpekt til en av årets storfilmer, og prisraset filmen har blitt utsatt for har vært enormt. Natt til mandag toppet det seg med åtte priser av ti nominasjoner, og den britiske regissøren Danny Boyle tror deler av magien skyldes kombinasjonen av Bollywood og Hollywood. Førstnevnte sørget for de fleste skuespillerne og mannskap, mens sistnevnte sørget for global markedsføring. Et slikt samarbeid tror Boyle kan bli aktuelt oftere i framtiden.

— Du kan se for deg at det kommer til å skje oftere. Alle slags folk kommer til å jobbe der. Verden krymper litt, uttalte regissøren til nyhetsbyrået AP etter at det ble klart at filmen ble den store vinneren under Oscar-utdelingen.

Foto: AFP

Priser

Filmen sikret seg altså åtte Oscar-priser i går, og de ansvarlige for filmen må trolig leie et eget lager for å få plass til disse, de sju BAFTA-prisene, og de 45 andre prisene filmen har fått fra blant annet Toronto International Film Festival, St. Louis International Film Festival, Screen Actors Guild Awards, Satalite Awards, New York Film Critics Circle Awards, National Board of Review, Los Angeles Film Critics Association Awards, Kansas City Film Critisc Circle Awards og Golden Globe.

Hele listen over priser filmen har fått kan du lese på filmdatabasen Imdb.com.

Kino

Ifølge Forbes.com har filmen foreløpig spilt inn 98 millioner dollar i USA. Budsjettet var ikke på mer enn 15 millioner dollar. Filmen om unggutten fra slummen i India som konkurrerer om både kjærlighet og penger i gameshowet «Vil du bli millionær» har fenget kinopublikummet verden over. I Norge har filmen gått på kino siden 23. januar, og hittil har 62737 personer fått med seg den kritikerroste historien. For øyeblikket ligger den på niendeplass på listen med de 20 mest sette filmene i Norge i år.

Her er traileren: