Les Fædrelandsvennens anmeldelse

KRISTIANSAND: Kristiansanderen Thomas Helland, med artistnavnet Thom Hell, slapp mandag sitt tredje album. Det har tittelen «God if I saw her now», og har blitt møtt med begeistring fra anmelderne.

Lydverket ga albumet terningkast seks, og kaller det årets første perfekte popalbum.

Også Fædrelandsvennens anmelder slo til med en sekser på terningen til Hell.

"Det burde stått en advarsel på omslaget til Thom Hells tredje album. Der burde det stått at musikken kan føre til avhengighet og søvnløshet. Så nifst bra og så skremmende god er nemlig «God if I saw her now». Du blir ikke kvitt den!" står det i anmeldelsen.

— Var sikker på det jeg hadde gjort

  • Jeg er selvfølgelig veldig fornøyd med anmeldelsene. Det er hyggelig at flere enn jeg setter pris på det jeg lager. Likevel er jeg ydmyk for terningkast, da flere av mine favorittskiver har fått terningkast fire, sier Thom Hell til fvn.no.

Han forteller at han ikke var spesielt nervøs for å lese anmeldelsene.

— Jeg var så sikker på det jeg hadde gjort, og likte det veldig godt selv. Derfor tenkte jeg bare at det får komme det som kommer, sier Hell.

Han innrømmer at lovordene fra pressen kommer godt med.

— For meg som ikke har et stort apparat rundt meg, betyr gode anmeldelser mye. Det gir publisitet, og det trenger jeg da jeg ikke har råd til å reklamere på tv og diverse, sier han.

- Den beste skiva

Flere av anmelderne mener at «God if I saw her now» er Hells beste plate.

"Thomas Helland har alltid vært en dyktig låtskriver og musiker, men med «God If I Saw Her Now», hans tredje album som Thom Hell, har han virkelig truffet spikeren på hodet. Albumet er modigere, mer sprikende, variert og kompromissløst - og først og fremst bedre - enn forgjengerne." skriver ABC Nyheter i sin anmeldelse. De gir plata ni av ti mulige stjerner.

— Det stemmer nok at det er den beste skiva jeg har laget, men det synes jeg jo hver gang jeg gir ut noe, sier Hell.

Samarbeidet med nye folk

På den siste plata har Thom Hell samarbeidet med en rekke nye musikere, blant annet Martin Horntveth, Lars Horntveth, Karim Sayed, Ole Øvstedal og Jan Martin Smørdal. Han har også satt sammen et nytt liveband.

«God If I Saw Her Now» er spilt inn hos Cabin Records.

— De har kommet med mange gode innspill, og det har vært deilig å ha noen å kaste ball med, sier kristiansanderen.

Hells plate blir også utropt til årets beste norske av diverse anmeldere.

— Det er smigrende, men det er fortsatt lenge igjen av året, så jeg velger å holde beina planta på bakken, sier han.

Sammenlignes med Paul McCartney

Thom Hell blir ofte sammenlignet med Paul McCartney.

— Det tar jeg som et stort kompliment. Jeg er inspirert av McCartney fra tiden etter The Beatles, blant annet i The Wings, og har hørt på han under hele oppveksten, sier Hell.

Spiller på Kick

18. april skal Thom Hell, som bor i Oslo, hjem til fødebyen og holde konsert på Kick. De som stiller opp der får høre sanger fra den nye plata.

— Det hadde vært utrolig gøy om det ble fullt på Kick, og jeg hadde fått noen nye tilhørere, sier Hell.

Du kan også høre sangeren og låtskriveren på Hovefestivalen i sommer.