Kristiansand: — Filmmaraton har flyttet til byen, så nå kan folk bare ramle rett inn og juble fram vinneren, sier Kristel Jensen.

Hun jobber i Filmverkstedet på Samsen, som arrangerer konkurransen for fjerde gang. Startskuddet går torsdag ettermiddag, ved at deltakerne får tildelt tema å arbeide ut fra. Så har filmskaperne fem dager på seg til å lage filmen ferdig.

— Konkurransen er åpen for filmentusiaster i alle aldre, ikke bare for barn og unge, sier Jensen. Det er ikke dermed sagt at de store og halvprofesjonelle alltid vinner.

— Vi legger aller mest vekt på hvordan folk forholder seg til temaordet. Vi er mer opptatt av at folk har en god historie å fortelle enn at de er teknisk dyktige, sier hun.

Det er imidlertid mye hjelp å få i Filmverkstedet, og hvem som helst kan låne kamera og redigeringsutstyr. For å være sikker på at det er ledig utstyr kan det imidlertid være lurt å ta kontakt før konkurransen sparkes i gang. Mandag ettermiddag er det slutt, da må filmene leveres inn. I løpet av neste uke vil juryen komme fram til hvem som vinner heder, ære og 5000 blanke kroner.

Årets tema er ikke avgjort enda.

— Jeg prøver å velge et åpent tema, kanskje helst et ord som har flere betydninger eller kan tolkes på flere måter, sier hun. Ikke alle har vært fornøyd med ordene hun har plukket ut, noen har også kommet med forslag.

— Det var en som lurte på om ikke temaet kunne være blod, for han hadde så lyst til å bruke spesialeffekter. Men jeg kan garantere at det ikke blir tema, ler Jensen.