STAVANGER: Ommøbleringene i Vamp betyr at tre mann er nye: Paul Hansen erstatter Vidar Johnsen som vokalist. I tillegg er Odin Staveland – Øyvind Stavelands sønn – og Birger Mesteregger nå tilknyttet bandet. «Nye» Vamp begeistrer Øyvind Staveland.

– Nå har vi jobbet sammen en stund, og det går så det suser. Vi trives med hverandre, vi har det kjekt og det låter bra, sier han.

Paul Hansen er Vamps tredje vokalist. I tillegg har Haugesunds-bandet hatt med seg folk som Herborg Kråkevik, Jan Eggum, Ole Paus, Morten Abel, Rita Eriksen og Bjørn Eidsvåg på plate. Staveland mener Paul Hansen holder følge med hvem som helst av dem.

– Det kanskje viktigste instrumentet i Vamp er dialekten. Det har Paul, og lydmessig ligger Paul et sted mellom Jan Toft og Vidar Johnsen. Det er en ny stemme som vi synes passer flott inn i Vamp.

To og to år

– Etter at Jan Toft forlot Vamp bestemte vi (Staveland, Apeland og Økland, red. anm.) at vi tre er bandet Vamp, og så knytter vi til oss dem vi tror kan bidra til å lage gode plater, gode låter og gode konserter. Vårt perspektiv er på to og to år. Innspilling av plate og en påfølgende turné. Slik har det vært lenge, og slik er det nå, sier Staveland.

Bandet er i ferd med å avslutte studioarbeidet. Tidligere har Vamp hatt få men lange studioopphold. Denne gangen har de brukt én uke hver måned siden november i fjor.

– Energien, engasjementet og temperaturen er størst den første uken. Da jobber vi fra morgen til tre om natten. Det har vært en suksess å jobbe på denne måten, og det nye materialet er virkelig godt. Det blir en god plate, det er jeg helt sikker på, sier Staveland.

God tid

Nå ligger det over 20 låter som skal sorteres til plateutgivelsen 20. oktober.

– Vi er ferdige lenge før tiden, men det er bra. Nå har vi god tid. Skulle det for eksempel dukke opp nye viser i sommer, så kan vi bruke tiden på å jobbe med disse.

Både Hansen og Odin Staveland har bidratt på låtsiden på den kommende platen.

– Nye komponister, nye musikere og nye ideer gjør selvsagt at bandet får et litt nytt uttrykk. Men forandringene er ikke store. Det er litt nytt, og mye Vamp, sier Staveland.