Filmgiganten Warner Bros tok det ille opp da det indiske selskapet Mirchi Movies lanserte sin nye film under tittelen «Hari Puttar — A Comedy Of Terrors». Den amerikanske giganten mente at navnet er for likt deres egen unge trollmann, og derfor sendte de et kobbel med advokater på det indiske selskapet.

– Vi har nylig innledet rettslige forhandlinger mot de involverte partene i produksjonen og distribusjonen av en film kalt «Hari Puttar» uttalte talsperson Deborah Lincoln til The Hollywood Reporter.

Indisk

Den indiske filmen skal etter planen åpne i India 12. september. Den kommende rettssaken skal behandles i Bombay. For få uker siden ble det kjent at Warner Bros har flyttet premieren på den neste Harry Potter-filmen åtte måneder fram til juli 2009. Forsvar

Nå tar imidlertid de indiske filmskaperne til motmæle. Overfor BBC påpeker talsmannen Munish Purii i Mirchi Movies at Hari Puttar-filmen ikke bør komme som en overraskelse på amerikanerne.

– Vår film har ingen likheter med Hollywood-filmen Harry Potter, og den har en helt forskjellig historie. Vår film har vært underplanlegging lenge og alle har visst om den, uttalte Purii til BBC.