Det sier arkitekt Erik Sandsmark ved SMS Arkitekter. Han er disiplinleder for arkitektgruppen ved Kilden, og har allerede vært gjennom diverse kuttprosesser:

— Vi har vært gjennom mange runder. Bølgeveggen er allerede gjort noe mindre komplisert enn den opprinnelig var og er nå mulig å bygge. En etasje er kuttet ut, verksteder og tekniske funksjoner er skilt ut i et eget bygg, og vi har gjort noen forenklinger på parkeringshusets fasade.

— Kan det gjøres ytterligere kutt uten at det går ut over de arkitektoniske kvaliteter?

— Det er vanskelig å si før jeg har gått gjennom tall og analyser. Men det er klart vi ikke kan gå uendelig lang ned, sier Sandsmark som var på reise i går, og først i dag får satt seg ned for å gå gjennom dokumenter på flere hundre sider.

— Vi har jobbet veldig mye med kostnadene, og problemet er at markedet ikke fungerer godt nok. Alt som ikke er hyllevare blir priset veldig høyt.

— Er det ting innvendig som kan gjøres billigere?

— Der er det en del elementer som er styrt av akustikk og er avhengig av at den er god nok. Generelt vil jeg si at det er et nøkternt bygg, men det kan hende det er noen innredningselementer, lydkrav og fasadesystemer vi kan forske litt på, sier Sandsmark.