ARENDAL: Bookinghøvding Toffen Gunnufsen slipper etter all sannsynlighet de første artistene til årets Hove neste uke.

— Toffen får gode skussmål av både artister og agenter, og han forstår hvordan man setter sammen et festivalprogram. Festivalen vil ha den samme musikalske profilen som før, lover Melvin Benn i Festival Republic.

Spørsmålet er dermed: Hvilke artister kan vi vente oss til festival-Norges Fugl Fønix, Hove 09?

Kings of Leon?

Fjorårets planlagte Quart-headlinere, sørstatsbandet Kings of Leon, har hatt et kongelig år etter at de slapp albumet "Only By the Night" i september 2008, med "Sex on Fire" som første singel ut fra skiva. Kings of Leon spiller sannsynligvis på Leeds-festivalen i august i år, med andre ord er de allerede inne i Melvin Benns kontraktsvarme.

Snakker vi om rykter, bør vi kanskje også nevne kritikerroste Glasvegas . De unge guttene fra Skottland har rensket med seg enestående kritikker overalt, og kan vanskelig unngå å bli hanket inn til en festival her i sommer.

Men tilbake til Kings of Leon: "Sex on Fire" nådde toppen av listene i Australia, Finland, Irland og til og med i nådeløse Storbritannia. I England nådde faktisk "Sex on Fire" toppen av singellistene ved nedlasting fra nett alene, før det offisielle slippet. De er ikke helt blitt profeter i eget land (56. plass på Billboard-lista), men hva gjør det når vi bor i Europa?

Norge har lang tradisjon for å trykke garasjeband fra sørstatene til sitt bryst, helt siden Kansas-rockerne Rainmakers ("Let my People Go Go") tok Kalvøyafestivalen med storm i 1987. Oasis?

OASIS: Ikke til Glastonbury, men kanskje til Hove? FOTO: Scanpix Foto: Scanpix

Ryktebørsens evige spøkelser, Oasis, er i år tippet til et par større festivaler i Nord-Europa, blant annet til både Roskilde og Leeds.

Gallagherbrødrene & Co har holdt fansen i ånde siden tidlig 90-tall, og har i motsetning til klassekameratene Blur, Radiohead og Supergrass, som alle har "lagt om til V-stil", har Oasis kjørt samme oppskrift i alle år.

Det er rykter om at Oasis' gamle rivaler Blur spiller på Glastonbury-festivalen, mens Oasis har uttalt at de ikke vil spille Glastonbury i år. Dermed er kanskje kalenderen åpen for Hove?

Slipknot?

MOTORSAGMASSAKREN: Kommer Toffen til å booke Slipknot til Hove? FOTO: Scanpix Foto: Scanpix

Brennhete Slipknot gjorde rent bord og skyskraperhøye terningkast da de forførte kidsa i Oslo Spektrum i november i fjor, i kjølvannet av sitt nye album "All Hope Is Gone".

I år har de lagt ut på en omfattende signingsferd gjennom USA de tre første månedene av 2009, og at de spiller festivaler til sommeren, er nærmest for sikkert å regne. Det er nemlig tenåringer før fylte 18 som

Motorsagmassakren fortsetter garantert utover sommeren, og kanskje er det Slipknot Toffen har i ermet neste uke? Og hvis tipset skulle slå til, drar de kanskje med seg kameratene sine i metalcore-bandet Trivium?

Et sikkert kort for å dra horder av betalingsvillige 16-17-åringer til Arendal i sommer er de ihvertfall, nu metal-rockerne fra Iowa med både Grammys og Billboardplasseringer i lomma. Hvis de fortsatt er rimelige nok, vel å merke.

Gjengangere?

Mulige Hove-gjengangere (2007) til årets festival kan være Kaiser Chiefs og Klaxons , som begge er hete navn når årets festivalsommer skal snakkes om, spekuleres i og til slutt fasthamres.

Keane er et band som har sett svaberg og sørlandssol før (2004). De turnerer i England i vinter, og reiser til Sør-Amerika mot våren, og er en av publikumsyndlingene på mange nettforum. Blant annet er det kvalifiserte kilder som mener de er klare for Glastonbury, dermed har Melvin Benn kortere kontraktsvei for å fly dem til Arendal.

Mange fans håper også på Travis og Coldplay , men tiden vil vise om Toffen og Benn velger disse, det er tross alt etablerte artister som trekker et eldre publikum enn de pur unge, og de begynner å koste skjorta.

Nykommere?

Seattlebandet Fleet Foxes tiltrakk seg for alvor europeisk musikkpresses oppmerksomhet for første gang i mars i fjor, da de spilte på South by Southwest i Austin i Texas. Kan Melvin Benn og Toffen ha lagt inn bud?

Det er kanskje lite trolig at dette folkbandet med en forkjærlighet for strenge nordamerikanske vintre havner på en Hove-scene, men Bon Iver er booket til årets Øyafestival i august, og er et band på "alles lepper". De fikk en solid boost da frontfigur Justin Vernon og bandet gjestet talkshowet til Conan O'Brien i fjor med singelen "Flume". Deretter fikk de en stor hit med "Skinny Love", og bandet er listet på 8. plass over mest hørte nykommere på nettstedet Last.fm i 2008. DISKUSJON: Skriv din mening under!