— Jeg har gjort et stort slag for fremtiden. Min sjokolade er i tillegg til å være et nytelsesprodukt, økologisk og sunn, sier Johannes Døderlein på telefon like etter at seieren er at faktum.

— Nå trenger jeg bare å vinne millionen, så er sjokoladen i hyllene i alle de store dagligvarekjedene i løpet av en måned eller to, fortsetter den fornøyde vinneren.

Sjokoladen han har utviklet er sukkerfri, og skal passe for diabetikere. Den er ulikt noen andre sjokolader kaldprodusert helt gjennom, og ikke ristet eller varmet opp. Det gjør ifølge Døderlein at sjokoladen blir fri for transfettsyrer.

«Willy Wonka»

Døderlein har fått kallenavnet «Sjokoprinsen». Han kjempet mot fire andre gründere i kveldens andre delfinale i TV2-programmet «Skaperen».

22-åringen kom inn på scenen iført en lang, lilla frakk, sløyfe og krone, og ble sammenlignet med selveste «Willy Wonka» fra «Charlie og sjokoladefabrikken».

Godkjent av Hellstrøm

I kveldens program fikk vi se at Døderlein hadde oppsøkt kjendiskokk Eivind Hellstrøm på kjøkkenet på hans restaurant Bagatelle i Oslo.

Hellstrøm hadde et smil om munnen etter å ha smakt på sjokoladen til Døderlein.

— Det er bra dette. Stykkene var litt store, og konsistensen spesiell, men smaken er god, sa mesterkokken.

Han ville vurdere å ta med sjokoladen på menyen når produktet er ferdig.

- Fantastisk energi

I dommerpanelet var det spesielt klesgründer Simen Staalnacke som støttet sjokoladeidéen. De andre dommerne var ikke udelt positive.

— Du har en fantastisk engergi, og jeg tror du har en sjanse til å synes i terrenget med din fargerike stil. Men du må ikke undervurdere hvor vanskelig det kan være å komme inn på markedet med en ny sjokolade i dag, sa Katinka Greve Leiner.

Døderlein lover å ha et ferdig produkt klart til finalen, og skal blant annet jobbe med å gjøre innpakningen perfekt.

Søppelpresse på 2. plass

På 2. plass i kveldens delfinale kom Arvid Johannesen fra Bergen med sin søppelpresse. Johannesen hadde en av de mest kreative apellene, med en spesiallaget «søppelrap».

Johannes Døderlein er andre finalist i «Skaperen». Fra før av er Mona Harbak (26) fra Kristiansand klar som finalist med sin kleskolleksjon for funksjonshemmede.