Ikke bare vant de avstemningen blant nettbrukerne med 44 prosent av stemmene, bandet The New Wine overbeviste fagjuryen også. Og når de i tillegg er blitt booket til å spille på Øya-festivalen er mye gjort for Geir Hermansen, Johan Hatleskog, Adrian Søgnen og Stian Iversen. Guttene oppgir Annie og Datarock som noen av sine inspirasjonskilder.

Sjekk bandets hjemmeside her!

Usignerte

Konkurransen, som har fått navnet Riksalarm 2008, ble holdt i regi av Rikskonsertene og MySpace og skulle gi spirende norske musikere en unik sjanse: Å lette veien mot stjernestatusen de alle drømmer om. Norgesturné og showcase ventet vinneren. 300 band og artister meldte seg på. Og siden stemte folk på nett på de tre finalistene Harrys Gym, The New Wine, Ingeborg Selnes. Vinneren ble kåret fredag kveld på Blå i Oslo.

The New Wine er usignerte – enn så lenge.

Stemt fram på nett

Leserne av nettutgavene til Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad stemte fram The New Wine som sin vinner med 44 prosent av stemmene. Ingeborg Selnes fikk 33 prosent og Harrys Gym 23 prosent.

Dette har juryen uttalt om The New Wine: «De purunge og talentfulle guttene i den nye vinen har en meloditeft og energi vi gleder oss til stort til å følge videre.»

Lurer på hvem The New Wine er? Sjekk dette Youtube-klippet.

Norgesturné og showcase

Juryens medlemmer la vekt på at de tre finalistene vil kunne dra god nytte av en norgesturné, og at de også hadde potensial til å nå ut til et utenlandsk publikum.

The New Wine får som vinnere øvingsfasiliteter tilgjengelig før Norges-turneen, de får arrangert en showcase på Bylarm og i tillegg få en sjanse til å opptre på det store bransjetreffet The Great Escape i Brighton, England.

Historikk

I en årrekke samarbeidet Rikskonsertene med Alarmprisen om å gi et ungt og lovende norsk band samme mulighet. I fjor stakk Ungdomsskolen av med prisen, og året før fikk Serena Maneesh den. Alarmprisen ble lagt ned i år, men Rikskonsertene ivret etter for å fortsette ordningen. I år ble prisen utdelt i samarbeid med MySpace Norge, og det er godt mulig dette kan bli en årlig utdeling.

Juryen besto av representanter fra Rikskonsertene, Norsk Rockforbund, Bylarm, MySpace og Music Export Norway.

Geir Hermansen, Johan Hatleskog, Adrian Søgnen og Stian Iversen i The New Wine har fått en kickstart på veien mot berømmelse gjennom Riksalarm 2008.
Harrys Gym fikk bare 23 prosent av stemmene.
Ingeborg Selnes fra Bodø ble stemt fram til en 2. plass av nettbrukerne. Foto: Marte Antonsen