Hun synes det er frigjørende og sier hun klarer å gjennomføre det fordi hun ikke tenker på responsen fra sine mannlige beundrere.– Etter hvert som du blir eldre blir de nakne greiene lettere. Det har mer med rollen å gjøre enn hva den mannlige delen av publikum måtte tenke. Det er noe frigjørende ved det, sier hun.

Hun kan også fortelle om sin første seksuelle erfaringen og sier at hun fortsatt er forbannet for det.

– Jeg ble baksnakket av unge menn... Min troskyldige romantiske natur fikk en stygg knekk og kvinnen i meg ble satt på prøve.... Jeg er faktisk fortsatt fly forbannet for det, sier hun.

Men til tross for at hennes første sexopplevelse var negativ, hevder Mirren at hun har lært noe fra alle menn hun har hatt følge med.

Hun giftet seg med den amerikanske regissøren Taylor Hackford i 1997, elleve år etter at de hadde truffet hverandre og tillegger hans ildfulle natur og ærlighet at de fortsatt er gift.

– Taylor kan være oppfarende, irrasjonell og eksplosiv. Han har fått meg til å gråte ved mange anledninger.... Han er også en veldig usexy mann som ser kvinner rett i øynene uten å skjule noen antakelser eller fordommer. Han er modig, lojal og støttende, sier Mirren til nettstedet Broadcast Now. (©NTB)