– Jeg har hørt at vi skal filme i Portland, sier Pattinson som spiller vampyren Edward Cullen.

Portland er stjerneregissør Gus Van Sant sin hjemby og base, og Pattinson vil mer enn gjerne regisseres av Van Sant.

Tilbake til start

Lite visste Pattinson og co om hvor populært vampyruniverset «Twilight» skulle bli da de tidlig i 2008 satte kursen mot nettopp Portland for å filme en vampyrfilm de håpet skulle nå kinosalene. Knapt to år etter har filmen spilt seg opp til en av de største Hollywood-suksessene, og verden ser ikke ut til å få nok av hovedrolleinnehaverne Robert Pattinson og Kristen Stewart.

Nå røper altså Pattinson at de er på vei tilbake til hvor alt begynte.

– Jeg skulle nok egentlig ikke si dette..., sa Pattionson til MTV News, og fortalte at produksjonen for den fjerde vampyrfilmen, «Twilight — Breaking Dawn» er så smått i gang.

– ... men jeg har hørt vi skal filme i Portland.

Vampyrstjernen Pattinson har ifølge MTV news ønske om å starte et lite produksjonsselskap som skal drive med mindre indie-kortfilmer av den typen Van Sant også har jobbet med.

– Jeg tror Gus Van Sant ville være svært bra til denne jobben. Han filmer alt arbeidet sitt i Portland, og han er dyktig til å få det til å se flott ut.

Van Sant + ungdom

Van Sant står bak en rekke filmsuksesser, blant annet «My Own Private Idahoe», «Good Will Hunting», «Kids», «To Die For», «Last Days» om Kurt Cobains siste dager, og «Milk» hvor Sean Penn spiller aktivisten og politikeren Harvey Milk.

Vant Sants filmer behandler ofte kontroversielle spørsmål angående subkulturer, ungdom og seksualitet. Den fjerde delen av «Twilight»-serien er full av tenåringsangst, sex, vold og vampyrblod, så den er perfekt for Van Sant, mener Pattinson.

– «Twilight - Breaking Dawn» handler om tenåringskjærlighet og besettelse. Jeg tror Gus Van Sant ville vært fantastisk, sier han.

Vampyrregissørene

«Twilight - Evighetens kyss» fra 2008 ble regissert av Catherine Hardwicke. Chris Weitz tok over kontrollen for årets «Twilight - New Moon» og David Slade for «Twilight - Eclipse» som kommer i 2010. Så spørs det om Pattinsons spådommer slår til for den fjerde vampyrfilmen.

I mellomtiden kommer «Twilight – New Moon» som har premiere på norske kinoer 20. november.

Se traileren til «Twilight – New Moon»: