KRISTIANSAND: — Han er en av våre aller største countryartister og en som folk fortsatt husker i dag, sier Svein Inge Olsen i Protestfestivalen til fvn.no. I kveld står countrylegenden på scenen i Odderøyahallen. Det er da ti år siden sist han opptrådte i Kristiansand.

— Jeg var på konsert med han sist han var her og jeg tror det var på Leopold for minst ti år siden. I kveld bør folk komme og høre på han enten de har vært på konsert med han før eller ikke. Det er små sjanser for at han kommer tilbake, sier festivalgeneral Olsen.

Kritikerrost album Bobby Bare slo gjennom på begynnelsen av 60-tallet med låter som «Shame on me» og «Detroit City». Utover på 60-tallet fulgte han opp suksessen med kjente sanger som «500 miles away from home». Til sammen har 75-åringen gitt ut over 40 plater. Etter mer enn 20 år utenfor rampelyset ga han i 2006 ut det kritikerroste albumet «The Moon Was Blue». Samme år la han også ut på sin siste turné her til lands.

— I kveld vil Bobby spille alle slagerne sine og det vil garantert bli god stemning i hallen, sier Svein Inge Olsen.

Rå tekst Olsen opplyser ellers at det settes fram stoler i konsertlokalet for de som måtte trenge det.

Lørdag kveld blir det også konserter i Odderøyahallen. Da er det dobbeltkonsert med Chip Taylor og Stefan Sundström. Førstnevnte er nok mest kjent for hiten «Wild Thing». Det er blitt sagt at da han skrev låten tidlig på 60-tallet var teksten så rå at han ba folkene fra plateselskapet om å få stå med ryggen til da han spilte den for dem.

Hør Bobby Bare synge hiten Detroit City her: