Selv om «Skavlan» skal ha en helsvensk profil med svenske gjester, er det funnet plass til en mye omtalt nordmann i første program.

Behn gjør furore

— Det er ikke mange nordmenn man kan ha med i et svensk talkshow, men akkurat Ari Behn har de fått inn på radaren også her, sier Fredrik Skavlan til VG.no . Dermed er det grunn til å tro at Ari Behns nådeløse utfall mot tidligere soussjef ved slottet, Carl Erik Grimstad, nå forplanter seg i broderlandet.

Etter at Fredrik Skavlan avsluttet det uhyrlig populære talkshowet «Først og sist», har den svenske TV-kanalen SVT kapret TV-prinsen til et lignende talkshow kalt «Skavlan».

Også på norsk tv

Nå har NRK1 bestemt seg for å sende programmet på lørdager klokka 23.15. Og med Ari Behn får moderkanalen god drahjelp.

Expressens erfarne kongehusmedarbeider Johan T. Lindwall forteller VG at han ser fram til å oppleve Ari Behn på svensk tv, og at han er fascinert av Behns uttalelser den siste uken.

Behn beundres

— Det gir en fantastisk start på kongeåret. Noe lignende kunne aldri skje i Sverige. Men jeg synes det er tøft gjort av Behn, jeg har sans for det, sier Lindwall.

Programmet sendes på SVT fredag klokken 21.00, før NRK1 altså følger opp med en reprise lørdag kveld. Fra før er det kjent at tidligere statsminister Göran Persson og hans kone, Systembolagets administrerende direktør Anitra Steen, gjør en eksklusiv og sjelden opptreden i programmet.

Skavlan hylles

Programdirektør Annie Wegelius i SVT sier i en pressemelding at Fredrik Skavlan er en av de mest begavede talkshowvertene i verden.

— Han har vært respektert og verdsatt både i Sverige og Norge i mange år. Det er artig at Fredrik vil komme tilbake i fjernsynsruta på svensk tv, sier Wegelius. Skavlan på sin side, trekker svensk tv fram som et forbilde helt fra starten av journalistkarrieren.

- Kunne ikke si nei

— Så da SVT ga meg tilbudet om å lage et talkshow for svenske seere kunne jeg ikke stå imot utfordringen, sier Fredrik Skavlan.

De siste fem sesongene av «Først og sist», som Skavlan ledet på NRK, ble sendt på SVT i perioden 2005-2007.