– Det er ikke rock 'n' roll å si at «vi håper nå det blir litt liv». Det er mye bedre å bare slå fast at vi er best, sier gitarist Harald Borgen i Powerride.

De to andre fremmøtte fra Powerride nikker bifallende og knytter nevene med forventningsfulle glis.

– Vi har vært med i såpass bra band tidligere at det ville være dumt å komme med et band som er dårligere enn dem, sier Anders Elle.

Denne nye metallmoroa startet da han omsider fikk nok av å slite i lenkene i James Band. Etter 15 år innså han at han var for mye av et metallhode til å fortsette med syttitallsrock. Dermed så Powerride dagens lys.

– Jeg var ikke så tung å be da han ringte, flirer Harald Borgen som har bakgrunn i det nå hvilende traktormetallbandet Grand Lux. Også vokalist Marius Toft er tatt herfra.

DE FIRE STORE.

De to gitaristene sitter På Hjørnet sammen med bassist Haakon Johannessen og snakker seg opp foran fredagens debutkonsert med Powerride. Vokalist Toft og trommeslager Vegard Lefstad Kvam kunne ikke komme.

– Vi skal spille musikk fra de fire store innen metallen. Det er KISS, Iron Maiden, Ozzy Osbourne og Manowar, hevder Anders Elle før han får ivrige korrigeringer fra de to andre.

– Det vanskeligste er vel å finne ut hva vi IKKE skal spille, sier Haakon Johannessen. Han var på nittitallet med i det sagnomsuste bandet G.R.O.M.S, og er nå mer enn klar for å åttitallsrocke igjen.

MIDTLIVSKRISE.

– Det er vel en del som vil kalle dette en midtlivskrise, innser Elle som er i ferd med å gro på seg langt hår igjen.

– Dere innser vel at dere er å betrakte som fortidslevninger?

– Den typen metall vi spiller er veldig populært nå. Bare se på Norway Rock i Kvinesdal. Vi ser en kjempe-retrobølge, sier Johannessen.

– Vi ser det lyser i øynene til folk når vi forteller om dette, sier Elle.

Gjengen venter fullt hus av nostalgiske åttitallsmetallfans fredag. De har sikret seg metallkyndige Endre Kirkesola fra Dub Studio som lydmann.

– Ta med luftgitaren og kom, sier Johannessen.