USA: Ifølge avisen StarTribune døde musikeren trolig som følge av et fall i sitt eget hjem. Hanson hadde nylig flyttet inn i leiligheten og ble funnet død av sine foreldre.

— Han gledet seg til å vise leiligheten til mine foreldre og vise hvor bra han gjorde det, uttalte Sara Hanson, Jeff Hansons søster, som også understreker at Hanson ikke slet med noen rusproblemer av noe slag.

Jeff Hanson spilte for et begeistret publikum på Kråga i Kristiansand i mars i år. Der tok han seg god tid til å spille låtene sine i både akustiske versjoner og med fullt band. Under konserten hadde Hanson hadde en spøkefull tone og hevdet blant annet at han kun hadde med seg resten av bandet for å få ham selv til å se bedre ut.

Bookingansvarlig og konsertarrangør ved Kråga, Louis Holbrook, husker Jeff Hanson som en artist med en unik stemme, og som skilte seg ut i mengden.

- Guddommelig stemme

  • Det var en utrolig fin fyr med en guddommelig stemme. Det var ingen tvil om at det var han når han sang. Det var helt spesielt, sier Holbrook.

— Det er spesielt å treffe noen på den måten, også er de ikke mer. Det er bare trist, rett og slett.

Han minnes Hansons konsert på Krågå som noe helt for seg selv.

— Det var en kjempeflott konsert, helt nydelig. Han var et spennende navn som stod ut. Man blir fjetret, nesten hypnotisert av stemmen hans, forteller Holbrook.

Hanson selv foretrakk å spille på små og intime scener, noe som ga full uttelling for både artist og publikum.

Ønsket å komme tilbake til Kråga

  • Den nærheten man får til artisten i et slikt lokale som Kråga... Det var en flott opplevelse. Og bandet hadde det veldig gøy og var på full vei tilbake, men da blir ikke det noe av, sier Holbrook.

Under konserten spilte Hanson sanger fra sine tre utgivelser Son , Jeff Hanson og hans siste utgivelse Madame Owl på det innflytelsesrike plateselskapet Kill Rock Stars, som blant annet har huset artister som Sleater-Kinney, Gossip og Elliott Smith.

Hanson var kjent for sin lyse, dameaktige stemme, og for å snekre sammen vakre melodier, ikke ulikt Elliott Smiths musikalske landskap.

Du kan høre intervju med Jeff Hanson på Radio Ung her.

Eller se video: