Imitator Ingve Connoly Gran (24) fra Stavanger, balansekunstner Azar Mehraban (22) fra Saupstad i Trøndelag og dikter Maximillian Berle-Østraat (10) fra Bergen er blant de åtte heldige dommerne plukket ut til å delta i ekstrasjansen i Norske talenter.

Ingve Connoly Gran ble overrasket da han fikk telefon fra TV2. — Det var veldig uventet, og jeg er fortsatt litt i sjokk. Folk rundt meg var sikre på at jeg kom til å få en ny sjanse, men jeg trodde det ikke selv. Først nå som jeg har vært på den første øvelsen har det begynt å gå opp for meg, forteller imitatoren.

- To nye parodier

Han har tidligere i Norske talenter imitert blant andre Gollum fra Ringenes herre, Joker fra den siste Batman-filmen og sangeren Kate Bush. Han har planlagt et helt nytt show til fredagens direktesending.

— Jeg kommer til å ha med to nye parodier, og to som er kjente for folk, men det blir ikke det samme som de har sett før. Forhåpentligvis får publikum se noe de liker og kan le av, sier Ingve.

Han forteller at han gleder seg til fredag.

— Det blir kjempespennede. Jeg liker veldig godt å stå på scenen og underholde folk og spre smil og glede, og publikum gir meg energi. Jeg er ikke så nervøs nå som jeg var første gangen, sier han.

Frykter trommisen Baard

Ingve håper han kommer til finalen, slik at han får vist seg fram enda en gang. Han frykter imidlertid hard konkurranse fra de andre talentene, spesielt en av dem.

— Jeg er litt redd for trommisen Baard, som er aldeles fantastisk. Jeg er utdannet musiker, og ser at Bård er utrolig musikalsk, sjarmerende og flink til å underholde, sier Ingve.

Drøm i oppfyllelse

For dikteren Maximillian Berle-Østraat (10) var det en drøm som gikk i oppfyllelse da han kom videre til ekstrasjansen.

— Jeg gikk og tenkte på at jeg kanskje kunne bli oppringt, og da det skjedde var det bare kjempegøy, forteller Maximillian.

Han rørte dommerne og publikum med sitt dikt, og fredag skal han lese opp et nytt dikt han har skrevet.

— Det er et dikt med mye følelser. Det er litt trist i begynnelsen, men så ender det bra, sier dikteren.

Skriver om sykdommen

Diktet han skal lese på fredag er tatt ut fra hans fantasi, men han forteller at han også har skrevet flere dikt basert på egne opplevelser og tanker. Han skriver blant annet om følelser rundt sykdommen tourettes syndrom, som han lider av.

— Touretten har gjort at jeg er blitt flink til å skrive det jeg tenker og føler. Jeg har opplevd mye som ikke andre barn har på grunn av sykdommen, sier Maximillian.

Nervøs

Han forteller at han både gleder og gruer seg til fredag.

— Det er litt skummelt å skulle stå scenen på direkten foran så mange folk og lese dikt. Jeg kommer til å bli skikkelig nervøs minuttet før jeg skal på scenen, men jeg gleder meg sykt mye også, sier han.

Maximillian mener det er mange flinke talenter med i ekstrasjansen, og sier han ikke blir lei seg om han ikke går til finalen.

— Jeg er med for å ha det gøy, men har selvfølgelig lyst til å vinne, sier han.

Vågale triks

Balansekunstneren Arez Mehraban vil også satse alt for å stikke av med finalebilletten i Norske talenter. For å klare dette vil han stille med mer vågale triks.

— Jeg skal balansere på noe høyere enn forrige gang. Det er et tårn som er omlag fire og en halv meter høyt som jeg skal stå på hendene oppå. Det vil også bli en overraskelse i nummeret, forteller han.

Han innrømmer at sjansen er tilstede for at han kan falle ned fra tårnet, men tror det kommer til å gå bra.

— Jeg er en person som liker å tøye grensene, men sikkerheten kommer alltid først, sier 22-åringen.

Sterk i armene

Balansekunstneren fikk polio da han var baby fordi han ikke fikk vaksine på grunn av krigen i Kurdistan. Sykdommen har gjort at han er svak i bena, men han er desto sterkere i armene.

— Jeg brukte hendene og armene mye, og har blitt sterkere og sterkere i overkroppen. Jeg trener mye styrke og svømmer en del for å holde meg i form, sier Arez.

Han forteller at han ikke er vant med å fremføre balansekunstene sine på en scene.

— Vanligvis balanserer jeg utendørs, på høye stålbruer og andre høye ting, sier han.

Disse deltakerne får en siste sjanse fredag 1. mai:

  • Arez Mehraban, 22 år, balansekunstner, fra Saupstad i Trøndelag

  • Maximillian Berle-Østraat, 10 år, dikter, fra Bergen

  • John Stistrup, 22 år, Michael Jackson-danser fra Oslo

  • Ingve Connolly Gran, 24 år, imitator fra Stavanger

  • Cre-8, 18-38 år, dansegruppe fra Oslo

  • Lydia Hoen Tjore, 14 år, operasanger fra Bergen

  • Baard T.H. Kolstad, 17 år, trommer, fra Vollen i Asker

  • Pernille Brenni Brovold, 10 år, dans, fra Harestua

Les dommernes begrunnelser her.

Foto: TV2
Foto: TV2
Foto: TV2