Remy Ma, eller Remy Smith som er hennes egentlige navn, kan i strengeste fall ende opp med å sone 25 år i fengsel etter dommen torsdag, melder Reuters.

Kranglet om penger

Skyteepisoden skjedde 14. juli i fjor. Den Grammy-nominerte artisten hadde vært på byen i New York sammen med blant annet bestevenninnen Makeda Barnes-Joseph. Ma mente at 3000 dollar var borte fra vesken hennes og skyldte på venninnen. Krangelen endte med at Ma skjøt venninnen i magen. Barnes-Joseph overlevde skuddet, og senere meldte rapperen seg for politiet. Forsvarerne hennes hevdet i retten at Ma var uheldig da skuddet traff Barnes-Joseph.

Frikjent på flere punkter

Retten dømte Remy Ma for overfall og forsøk på tvang og ulovlig besittelse av våpen. Minimumsstraffen er fem år.

26-åringen sto tiltalt for i alt ni brudd på straffeloven, deriblant for å ha forsøkt å påvirke vitner og for å stå bak at kjæresten til et vitne til skyteepisoden ble banket opp. Dette frikjente retten henne for.

Remy Ma var nominert til Grammy i 2004 for «Lean Back» sammen med Terror Squad. Debutalbumet hennes «There's Something about Remy: Based on a True Story» som kom ut i 2006 slo aldri helt igjennom.