KRISTIANSAND: — Han har et spesielt forhold til Moi. Honorarer er ikke alltid det som tiltrekker Sufjan Stevens mest, sier Emil Nikolaisen til Dagsavisen.

Sufjan Stevens, som står bak suksessalbumet Come On Feel The Illinoise fra 2005, spiller sin eneste konsert i Norge denne sommeren på det lille tettstedet Moi ved Flekkefjord.

Sufjan Stevens takker som regel nei til alle festivaljobber, og foreløpig er han ikke satt opp med noen konserter eller festivaljobber i sommer. Lørdag 24. august blir han flydd inn fra New York kun for å spille på det lille tettstedet som har om lag 2000 innbyggere.

— Sufjan Stevens sa ja til å komme med en gang vi spurte. Det er jeg selvsagt ekstremt glad for, sier Nikolaisen.

Nikolaisen er selv frontfigur i det kritikerroste bandet Serena Maneesh, og har lang erfaring innen booking etter å ha stått i bresjen for DP festivalen i Oslo i en årrekke. i 2001 booket han Sufjan Stevens til Norge for første gang.

Nå gjør han seg klar til å være festivalsjef i hans egen hjemby og han har god grunn til å smile av den nyoppstartede festivalens program så langt.

Sufjan Stevens på scenen. Pressefoto

I tillegg til Sufjan Stevens har festivalen også sikret seg Danielson, debutaktuelle Ingrid Olava, Gary Olson fra The Ladybug Transistor og det nye bandet til Madrugada-bassist Frode Jacobsen. Emil Nikolaisen søster, Elvira Nikolaisen, skal også spille på festivalen. Det samme skal lillebror Ivar Nikolaisen og hans nye band Happy Dagger.

Sist gang Sufjan Stevens besøkte Norge var i november 2006 på Sentrum Scene. Konserten ble omtalt som «den mest utsolgte konserten» i 2006 og ble utsolgt på rekordtid.