KRISTIANSAND: — Ravnedalen er et idyllisk og nydelig sted. Og jentene i Norge er utrolig vakre. Det er noe folk vet over hele verden, sier TNT-vokalist Tony Mills.

Engelskmannen spilte i sommer inn videoen til sin nye låt «Girls in Norway» i Ravnedalen i Kristiansand. Den er nå tilgjengelig for publikum.

— Låten kom egentlig helt ut av intet. Det slo meg hvor mange flotte jenter det er i Norge, og så tenkte jeg at det var en god idé til en sang. Det virket helt logisk. Så jeg tok fram gitaren og sang «Girls in Norway», og det hørtes veldig riktig ut, sier han.

Mills har også fått med seg munnspill-virtousen Charlie Blackwater, eller Alf Trygve Winge, som han egentlig heter.

— Låten manglet en ekstra dimensjon, så vi forsøkte å finne en som kunne spille munnspill skikkelig bra. Vi sporet opp Blackwater i Kristiansand og hadde det veldig gøy sammen med ham. Han er en skikkelig karakter, sier vokalisten.

- Flotte jenter

Tony Mills under opptakene i Ravnedalen. Danserne / ungdommene ble rekruttert fra blant annet Kristiansand kulturskole, Sharrons dansestudio, Allegro danseskole (Grimstad), Vågsbygd videregående og Dahlske videregående. Foto: Marcel Tiedje

I 2011 spilte TNT inn en musikkvideo til låten «Refugee» på Kick. Det var en såpass god opplevelse at Mills ønsket å komme tilbale til byen for å spille inn sin nye video. Han søkte etter jenter som ville være med i videoen og fikk tilbakemeldinger fra en rekke interesserte. Sammen tilbrakte de noen timer i Ravnedalen, og resultatet ble altså videoen til «Girls in Norway».— Det er virkelig flotte jenter og jeg tror de hadde det veldig gøy. Jeg er godt fornøyd med resultatet, sier han.

- Og det må vel være en bra måte å få litt publisitet på også?

— Ja, det er jo det. Hvis gutta ikke liker dette, så må det være noe galt med dem, ler Mills.

Rastløs

51-åringen gir seg nå i TNT, for å satse på solokarrieren. Han har to plateprosjekter på gang allerede, og sier til Fædrelandsvennen at han ikke var lykkelig i heavybandet lenger.

— Jeg har blitt veldig rastløs i det siste. For å være ærlig har jeg vært ukomfortabel i bandet en god stund. Mine egne ambisjoner har vært forskjellige fra TNTs, sier han, og forteller at det sosiale ikke lenger fungerte mellom bandmedlemmene.

— De siste konsertene har vært utsolgte, bandet låter bra og alle har det bra på scenen. Men vennskapet og fellesskapet er borte. Jeg vil at et band skal være som en familie, med kjærlighet og krangler og det som hører med. Det har jeg savnet i TNT, og jeg må innrømme at jeg følte meg lettet da jeg fortalte de andre at jeg ville komme meg videre.

— Tenker du at det kan bli tøft å bygge en solokarriere uten hjelp av TNT-navnet?

— Klart jeg har tenkt på det. Navnet har en verdi, men det betyr ikke alt. Jeg hadde kanskje tjent mer penger med TNT, men kjærlighet til musikken og de jeg jobber med er viktigere, sier han.