OSLO: Han kan bli "årets nykommer", "årets tekstforfatter" og "årets mannlige artist" under Spellemannprisutdelingen i kveld. Vi møter Jonas Alaska et par timer før det hele braker løs i Folketeateret i Oslo.

— Jeg føler litt av alt akkurat nå. Gleder meg, gruer meg, det meste. Men jeg gleder meg først og fremst. Dette er jo den årlige musikkfesten i Norge, og det er klart jeg setter pris på å få være med på den. Det blir veldig gøy å delta med de største og beste artistene i landet. Så ser jeg naturligvis frem til festen etterpå, sier han.

- Hva gruer du deg til?

— Jeg er jo forberedt på å ikke få en eneste pris. Folk snakker om storeslem, men det ser jeg ikke for meg.

- Er det en skummel tanke at du kan vinne tre priser og bli den alle snakker om etterpå?

— Nei, det er noe jeg tror jeg kan takle. Men jeg tror ikke det skjer, sier Alaska.

Dylan

I Folketeaterpassasjen spilles Dylan–klassikeren "Like A Rolling Stone". Passende nok, når Jonas Alaska ankommer. Dylan er kanskje den fremste låtskriveren av dem alle, og en viktig inspirasjonskilde for Alaska. Og han innrømmer at nominasjonen til "årets tekstforfatter" betyr ekstra mye for ham.

— Noen av det aller fineste med å skrive sanger er å jobbe med tekstene. Kanskje stiller jeg svakere siden jeg synger på engelsk, men det er en pris jeg er veldig glad for å være nominert til, sier 23–åringen, som konkurrerer med Lars Vaular, Maria Mena, Martin Hagfors og Odd Nordstoga i den kategorien.

Klar for fest

I hjembygda Åmli er det Alaska–feber, og det er rigget opp storskjerm i Åmlihallen. Det synes han selv er veldig stas.— Det er virkelig hyggelig. Det er flott at de er stolte av meg og at de samles. Jeg skulle gjerne vært der selv akkurat nå. Der kunne jeg holdt tale, sier han, og innrømmer at tanken på å stå foran tv-kameraene med en pris i hånden ikke bare er hyggelig.

— Det kan bli litt tøft, hvis det skulle skje. Jeg skal i så fall prøve å ikke glemme noen, men det blir nok ingen spenstige greier. Ingen sprell. De kommer på festen etterpå. Jeg har sovet lenge i dag for å være klar til den, smiler han.

Alaska skal også spille en låt under utdelingen i Folketeateret, i programmet "Live og Ronny på Spellemann" på Nrk3.

Fvn.no følger Spellemannprisen utover kvelden.