NORSK: Helene Bøksles "Vardlokk" lå som lydspor over "Haugtussa" der norske huldre danset over scenen. Foto: Sondre Steen Holvik
SVENSK: Pippi Langstrømpe og mange glade etterlikninger utfoldet seg energisk i en liten hyllest til rampejenta fra nabolandet. Foto: Sondre Steen Holvik
BROADWAY: En horde amerikanske "cheerlaeders" inntok scenen i nummeret "I got you" fra den ekte Broadway-musikalen "Bring it on". Foto: Sondre Steen Holvik
SCENEVANTE: - Man gruer litt først og blir veldig glad etterpå, sier Ane Leikvoll Sveinsson (7) som var på scenen to ganger. Hanne Sofie Holvik (14) er bare glad, og deltok i seks dansenumre. Foto: Sondre Steen Holvik
IRLAND: Det var klassisk ynde over nummeret "Divertimento" med musikk av Secret Garden. Foto: Sondre Steen Holvik
DRØMMELAND: Søvnige små dansere tumler over scenen i "Nattens ballett" med musikk fra Pelle Politibil. Foto: Sondre Steen Holvik
BELIEBERS: Til akkompagnement av Justin Biebers "All around the world" tok denne gruppen hip hop-ere publikum med en svipptur til Canada. Foto: Sondre Steen Holvik

Se bildeserie øverst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Heftige afrikanske rytmer, sørkoreansk pop, amerikansk rap og lokketoner av Helene Bøksle var bare noe av musikken som akkompagnerte de ikke mindre enn 28 dansenumrene som elevene fra Spinn Dansestudio serverte med stor entusiasme.

"Jorda rundt" heter den store sommerforestillingen der i underkant av 500 dansere fra fire til 30 år fikk vise hva de har øvd inn det siste halve året.

Til Drømmeland

I løpet av to timer tok de publikum med på en reise innom blant annet Frankrike, Russland, Amerika, Spania, Irland, Kenya, Tanzania og Sverige, og unnslo seg ikke for avstikkere både til Bakvendtland, Langtvekkistan og Drømmeland.

Det gjorde de gjennom en perlerad av dansenumre som inkluderte klassisk, jazz, hip hop og moderne dans.

— Vi underviser i så mange stilarter at vi ønsket å lage et show der vi får vist de ulike sjangrene fra sin beste side, sier Marthe Westgaard til Fædrelandsvennen. For tre år siden startet hun Spinn Dansestudio på Lund sammen med Katrine Kjøde, og sammen med to andre pedagoger har de to koreografert forestillingen som lørdag fylte Kildens konsertsal to ganger.

Om lag 2300 publikummere så de unge danserne briljere, mange av dem var svært stolte foreldre.

— I fjor hadde vi åtte forestillinger på Vågsbygd videregående skole som trakk 1600 publikummere, så i år våget vi å satse på Kilden, sier Westgaard.

Gruer og gleder

Og den som tror det er skummelt å danse i Kilden, tar feil:

— Det er bare moro. Man gruer litt først og blir veldig glad etterpå, forteller Ane Leikvoll Sveinsson (8). Hun har nettopp danset seg gjennom "Kamilla og Tyven" når vi treffer henne i pausen, og har utstyrt seg med nattkjole, klar for "Nattens ballett". Hun elsker å stå på scenen, og ser i grunnen for seg en levevei som danser.

— Det er så gøy å bevege seg, og morsomt å gjøre opptredner, smiler Ane - som allerede har danset i tre år.

14 år gamle Anne Sofie Holvik har nesten fem års danseerfaring, er full av pep og deltok i ikke mindre enn seks dansenumre i Kilden lørdag.

— Det er skikkelig gøy å få vise andre hva vi holder på med, og utrolig moro å stå på scenen å se ut over den store folkemengden, sier hun, og håper en gang å kunne delta i en ordentlig musikal bak bølgeveggen.

Tilbake neste år

Jentene er så desidert i flertall på Spinn Dansestuido, men en liten guttegruppe fikk også sneket seg inn med et nummer, riktignok bare i den andre forestillingen.

Og for de som ikke fikk med seg lørdagens show, kan Marthe Westgaard opplyse:

— Vi har allerede booket plass i Kilden neste år!