— Det er alltid veldig hyggelig å bli nominert til slike priser, sier Heivoll til Fædrelandsvennen.

Forfatteren fra Finsland konkurrerer med ni andre kritikerroste kandidater.

— Bare det å bli trukket fram i så godt selskap er i grunnen nok i seg selv, sier Heivoll som fra før er trippelvinner av Sørlandets Litteraturpris, og har mottatt både Brageprisen, Sultprisen og Tidenprisen.

Det er ansatte hos bokhandlere fra hele landet som stemmer fram til sine favoritter blant årets bøker. Heivoll ble nominert også i 2010 og 2011 for henholdsvis "Før jeg brenner ned" og "Kongens reise", uten da å nå til topps.

"Over det kinesiske hav" har passert 20.000 i opplag og er allerede solgt til både Danmark og Sverige. Heivoll er denne høsten ute på lanseringsturné, og får god respons fra publikum.

— Det er veldig fint å treffe lesere på slike arrangementer, sier han.

Bokhandlerprisen deles ut den 26. november, og Heivolls konkurrenter er Cecilie Enger (Mors gaver), Helga Flatland (Det finnes ingen helhet), Jon Michelet (En sjøens helt: Skytteren), Jørn Lier Horst (Hulemannen), Nicolai Houm (De håpefulle), Roy Jakobsen (De usynlige), Samuel Bjørk (Det henger en engel alene i skogen), Siri Pettersen (Odinsbarn) og Tore Renberg (Vi sees i morgen).