**KRISTIANSAND: Bjørgum lover en hel del spenstig sommerstoff, et sammensurium av kulturinnslag, mote, musikk, litteratur og livsstil. Alt forankret på Sørlandet.

24-åringen fra Kristiansand bor og studere til daglig på Hawaii, noe vi andre i Fædrelandsvennen misunner henne rett som det er. Men sommeren tilbringer hun alltid hjemme på Sørlandet.** — Siden jeg studerer på Hawaii og kun er hjemme om sommeren har det alltid skjedd noe nytt hjemme siden sist og byen våkner skikkelig til live. Det blir nesten som å være turist i egen by, sier hun.

Vi spør Maren hva Sørlandsstil er.

Sørlandsstil er det jeg tror unge mennesker er opptatt av. Jeg kommer til å skrive om alt som er frescht, enten det er mote, livsstil, politikk, musikk eller bingo i Ravnedalen. Dette vil jeg skildre gjennom mange varianter på bloggen – enten det er mine tips eller andres. Jeg gleder meg til å dra på festivaler, konserter, oppdage nye små kafeer, møte spennende sørlendinger i Markens, gågada i Mandal, Grimstad og så videre. Rett og slett oppleve det Sørlandet har å by på, sier hun entusiastisk.

Yngre publikum

Digitalsjef i Fædrelandsvennen, Frank Mersland, opplevde at mange av blogginnleggene som ble levert i fjor fikk svært god respons, også blant dem som ikke leser Fædrelandsvennen til daglig.

velkommen til sørlandsstil.JPG

— Som mediehus prøver vi å nå ut til flest mulig mennesker i landsdelen vår. Maren var den ene av to forfattere bak ”Sørlandsstil” som vi lanserte i fjor sommer. Hun er flink med bilder og video og er flink til å sette sitt eget preg på bloggen. Vi er meget fornøyde med å kunne levere samme konsept i år som i fjor, sier han.

— Vi kommer til å dekke festivaler på tradisjonelt vis med journalist og fotograf, men en blogg som dette gir oss mulighet til å få kontakt med et annet og litt yngre publikum.

Rosablogger?

Vi spør Maren om hun er en rosablogger.

– Ja, utbryter hun, og fortsetter:

— Og det er jeg litt stolt av. Jeg tror at alle trenger litt rosa i hverdagen. Selv om man holder på med seriøse ting i hverdagen så tror jeg det er viktig å blande det seriøse med en god dose guilty pleasures. Man trenger en PAUSE i blant. Hjernen trenger å slappe av og bare kose seg. Lokalavis er ikke lenge bare kilde til rene nyhetssaker, de er også et sted man får nyttig informasjon om alt som skjer i lokalmiljøet. Dette vil jeg skildre så godt jeg kan rettet mot ungdom. Det man får via blogg er en personlig vinkel på ting, i stedet for den objektive varianten - som tradisjonell journalistikk er. Jeg kommer nok til å forsøke å leve litt parallelt med bloggen.

#sorlandsstil

Maren kan du også følge på Facebook, Instagram @sorlandsstil og Twitter @sorlandsstil. Hun kommer til å bruke sosiale medier aktivt gjennom å dele mer enn hun gjør på bloggen og samtidig la leserne få ta del i å bestemme innholdet på bloggen.

-Jeg er opptatt av involvering og direkte kontakt med de som faktisk leser stoffet mitt, så alt engasjement og innspill blir jeg veldig glad for. Hvis dere ikke skriver til meg direkte så bruk gjerne #sorlandsstil i alle kanaler hvis det er noe dere ønsker at jeg skal se, avslutter hun.