Los Angeles: Ifølge Billboard gjør Houston sin versjon av gospelstandardlåten «Eyes On The Sparrow». Hun spilte også inn duetten «Celebrate», skrevet av R. Kelly, med den 22 år gamle «Idol»-stjernen Jordin Sparks, som spiller hennes datter i filmen.

«Sparkle» er en nyinnspilling av 1976-filmen med samme tittel. Whitney Houston har også en rolle i filmen, den første på kinolerretet siden 1996-filmen «The Preacher's Wife». Hun var også med på produsentsiden.

Filmen handler ifølge IMDB om tre søstre som i 1950-tallets Harlem danner en suksessfull sanggruppe, men som må takle berømmelse og dop. På rollelisten står også Cee-Lo Green.

Innspillingen var ifølge Los Angeles Times akkurat ferdig. Houstons medprodusent Howard Rosenmann sier han akkurat har sett en råutgave av «Sparkle», og fastslår:

– Houston var utrolig, helt fantastisk i den.

Whitney Houston skulle også snart i gang med å spille inn oppfølgeren til «Waiting To Exhale» fra 1995. – Hun fortalte meg hvor mye hun gledet seg til å begynne innspillingen, sier Loretta Devine, som spilte en av de fire kvinnelige rollefigurene i 1995-filmen, til MTV.