Hove_regn_5.jpg
Hove_regn_4.jpg
Hove_regn_2.jpg
Torje Hausvik Olsen var blant flere som prøvde å skuffe unna de store vannmengdene.
Lisa Camilla Bergesen (18) våknet til vått og gjørmete telt. Men til tross for en våt start gleder hun seg til den siste dagen.
Hove_vær_3_2.jpg
Gard Dahle (t.h) og Lauritz Amundsen lar seg ikke stresse av regnet.
Hove_vær_5_2.jpg
Hove_vær_1.jpg

ARENDAL: På Hoveområdet har det høljet ned lenge, og deler av festivalcampen ligger under vann. Regnværet som har herjet i nattetimene har satt tydelige spor, og i den mest pregede delen av campen er mange telt forlatte. Fra et av de som fortsatt er bemannet, titter Silje Andrews fra Stavanger ut.

— Her har det vært tørt i natt. Men teltet vårt står der, sier hun, og peker på et tremannstelt som delvis har kollapset, og delvis ligger under vann.

— Vi fikk en svær søledam inn i teltet vårt, så vi har hentet alle tingene og lagt de i bilen, sier hun, og forteller at flere av vennene hennes også har sovet i bilen. Selv fikk hun ly av noen bekjente i et relativt tørt område.

— Vi visste at det skulle regne mye, så vi var forberedte, men det er jo kjipt. Det var mye folk her da jeg la meg. Det var i firetida, da var været helt greit. Men nå regner det jo som bare pokker, slår hun fast, og sier hun ikke har noen planer om å dra hjem.

— Jeg tenker å være her til det er slutt. I dag skal jeg bare se Skrillex, og det skal jeg ha med meg uansett.- Selv om det høljer ned?

— Ja, jeg tar bare på en rainponcho. Jeg gir egentlig blaffen, jeg har det gøy på konsertene, hvordan jeg sover er ikke så nøye.

- Vakkert

Gard Dahle og Lauritz Amundsen sitter i et partytelt og preiker i regnværet, selv om de visstnok ikke kjenner hverandre i det hele tatt. Regnet tar de ikke så tungt.

— Festival er festival. Man gjør det beste ut av det. Det er en spirit man må ha på Hove, sier Dale, som er fra Son

— Ingen planer om å legge inn årene og dra hjem?

— Nei, nei, fnyser han. Og Amundsen sier det slik:

— Regn på Sørlandet. Jeg har aldri sett noe så vakkert.