OSLO/KRISTIANSAND: — Jeg var ikke høy i hatten da jeg skjønte hvor nivået lå, sier Thom Hell, om det å gå i studio med søstrene Rebecca og Megan Lovell, som sammen utgjør duoen Larkin Poe. Fredag gir de ut plata "The Sound of the Ocean Sound" sammen med kristiansanderen Hell.

— De er ekstremt flinke instrumentalister. Jeg er ikke på det nivået i det hele tatt. Men det var sunt for meg. Jeg måtte skjerpe meg og øve, sier Hell.

Favoritt

Han møtte Larkin Poe i 2008 gjennom en felles kollega som hadde spilt Hell-albumet "God If I Saw Her Now" for den amerikanske bluegrass-duoen. Plata ble en favoritt hos søstrene og de ønsket et samarbeid.

— Jeg ble veldig smigret, og jeg synes jo alltid det er gøy å samarbeide, sier Hell.

Så de tre gikk i studio sammen. Med et knippe av Larkin Poes egne låter og noen av duoens Thom Hell-favoritter.

— Vi jobbet dag og natt og hadde en voldsom spilleglede. Det er ofte sånn med nye bekjentskap, man får mye overskudd. Det synes jeg man kan høre. Det er en veldig melodiøs og harmonisk skive, sier Hell.

Integrering

Larkin Poe har gitt ut fem ep-er og spilte tidligere i bandet The Lovell Sisters med sin storesøster. Thom Hells sørgmodige pop er et godt stykke unna folk— og bluegrass-sjangeren de vanligvis opererer i.

BLUEGRASS-DUO: Rebecca Lovell (t.v.) og Megan Lovell er fra Georgia i USA og har fem ep-er bak seg. Nå gir de ut et album med kristiansander Thom Hell. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

— Ideen var å integrere de ulike sjangrene. Min pop og deres bluegrass-uttrykk. Jeg synes vi har lykkes med det, og jeg er veldig glad for at plata endelig er kommet ut. Vi har holdt på med så mye forskjellig på hver vår kant at den har blitt liggende på is en stund. Men musikken føles ny likevel, sier Hell.Neste uke drar Lovell-søstrene til England, men i april er de tilbake i Norge for å spille med Hell i Oslo, Bergen og på Kick i Kristiansand.

Og kanskje blir det en oppfølger til "The Sound of the Ocean Sound".

— Vi snakker om å gjøre noe mer etter hvert. Vi skal skrive litt sammen i helga, så får vi se hvor det bærer. De er veldig hyggelige og flinke jenter, så jeg føler meg privilegert som får jobbe med dem, sier kristiansanderen.

Ny soloplate

37-åringen har en rekke prosjekter gående for tiden. Han har produsert album med Marion Ravn (kommer i april) og Sassy Beat (til høsten), og jobber også med filmmusikk til den kommende tv-krimmen "Det tredje øyet".

I tillegg har han naturligvis planer om å følge opp soloalbumet "Suddenly Past", som kom i 2011 og var produsert av Jason Falkner. Planen er at den skal være klar til høsten, selv om Hell regner det som sannsynlig at han ikke helt klarer å følge sin egen plan.

— Jeg skal i hvert fall ha ut en singel før sommeren. Det skal bli en lystig sommerlåt, til forandring.

— En lystig sommerlåt? Blir den representativ for resten av plata?

— Nei, det kan jeg ikke tenke meg.