Det er nesten ikke til å tro at Klara og Johanna Söderberg fra Stockholm kan få til dette. Med verdenshiten «Emmylou» fra albumet «Lions Roar», ville de være både den ene og den andre av de store amerikanske countryartistene. Med sitt tredje album tar de det hele et steg videre, og er egentlig bare seg selv. Og det holder i massevis i konkurranse blant toppartistene innenfor americana-sjangeren. Produsent Mike Mogis, musikk-kompis med Conor Oberst, er i høyeste grad med på å sørge for det.

På «Stay Gold» er lydbildet fetere enn sist. Den tostemte sangen til søstrene Söderberg er i front; det er de som dominerer lydbildet. Men det fylles på bak stemmene deres med strykere, steelgitar og mye annet snadder. Låten og singelen «My Silver Lining» er en vinner i så måte. Det låter også fett og smektende på «Master Pretender» og på det gullkantede tittelkuttet. Dette kan bare gå én vei; nemlig mot listetoppen igjen.

For de holder et høyt snitt på sangene på resten av albumet også; ikke minst på «Waitress Song», der de lurer litt på hvordan det hadde vært å leve et vanlig liv. Det er nok lenge til First Aid Kit kommer til å gjøre det. Nå er det bare å legge ut på nok en lang verdensturné før de får lyst til å gjøre neste album.

FirstAidKit.jpeg