Forlag: Dinamo

En rørende historie om søken etter tilhørighet og ubetinget kjærlighet.

To familier i Nord-Sverige bryter opp og flytter til et stort hus i Skåne. I denne storfamilien vokser jenta Lo opp, omgitt av tanter og onkler. «Å være alles er å være ingens», skriver forfatteren, og det er denne stadige pendlingen mellom fellesskap og ensomhet boka handler om. Lo vokser opp blant voksne, og har liten kontakt med andre barn, inntil hun møter den seks år eldre Lukas som hun utvikler ett tett vennskap med. Lukas, outsideren, som mishandles av sin far, blir det faste holdepunktet i Los tilværelse, og den altoppslukende nærheten mellom dem former hele hennes barndom og senere også voksne liv.

Bokas tittel henspiller på tittelen til en kjent fransk film som hovedpersonene kjenner ut og inn. Lo og Lukas må holde sitt forbudte vennskap skjult og på denne måten fremstår de selv som skuespillere i sitt eget liv. Det eneste sanne og ekte er det de har sammen.

Det beskyttede liv på bygda er ikke så beskyttet for den som skiller seg ut. Og det finnes hemmeligheter, mange hemmeligheter, men ingen forteller. Vi har hørt historien før. Det handler om de utstøtte som finner trygghet og trøst i hverandre, om hvordan det er å vokse opp litt utenfor de etablerte samfunnsrammene. På tross av dette fortelles det på en slik måte at man ikke kan unngå å bli berørt. Man trekkes inn i varmen og den intense tosomheten. Hvor nær kan man komme et annet menneske? Fortellingen beskriver den skjøre kjærligheten som krever alt og gjør at man til slutt knapt kan puste.

Fortellingen bølger, mellom Los barndom og voksne liv, mellom poetisk språk og minimalisme, varme og kulde. Den gir et vakkert og innsiktsfullt bilde av menneskelig sårbarhet og ønske om å kjenne en annen fullt ut.