Hovescenen onsdag kl. 22.30

Vi snakker om platekarrieren deres. De begynte med sitt beste album, ”Is this it”, for ti år siden. En klassiker. Årets plate, ”Angles”, er deres svakeste. Vokalist Julian Casablancas var nesten fraværende under innspillingen av ”Angles”. Han virket dessverre også ganske fraværende på Hovescenen, i en annen betydning riktignok.

Noen andre enn ham burde ha snakket mellom låtene. Casablancas snøvlet og ga oss til tider noen rare meldinger. Han sang bra, men gjorde lite av seg. Han holdt hardt rundt mikrofonen, virket stiv i en slags autopilotposisjon, og virket mer eller mindre utilpass med hele situasjonen.

Bandet spilte greit nok, og konserten gikk ikke helt på trynet. Til det har The Strokes for mange sterke låter. Vi fikk de fleste av de mest kjente de 70 minuttene konserten varte. Lydbildet var selvsagt rått, litt skurrete og fuzzete. Litt råere enn på plate. Låtene og riffene er jo som skapt for en livesetting, men The Strokes gjorde lite eller ingenting for å gi jernet.

Engasjementet manglet, og det var grunn til å spørre seg om denne turneen de er ute på nå bare er en siste runde med pengesanking før det hele er over for godt. Det så og hørtes i alle fall slik ut.