Varmt, lunt, meningsfullt og nært. Å lytte til "The River and The Thread" kjennes nesten ut som å havne i favnen og armene til Rosanne Cash (58) ved elvebredden. Det er så trygt og fint å lytte til henne. Men gammelmodig er dette neimen ikke. Tidløst er en langt bedre betegnelse. Dyptgående, men likevel så lekende lett og melodiøst.

Vi skriver om den nye utgivelsen til Johnny Cash sin eldste datter. På slutten av 70-tallet og første halvdel av 80-tallet var hun countrystjerne i Statene. Med albumutgivelsene "King’s Record Shop" i 1987, og spesielt med "Interiors" i 1990, beveget hun seg over til lavmælt pop og rock med en fortellerstemme som det var lett å bli forført av. Dette stilmessige vendepunktet har Cash mer eller mindre holdt seg til, så også her.

Hun leverer fine melodier i et tidløst uttrykk med en litterær og poetisk stil. Rosanne Cash mikser folk, country, pop og blues på en besnærende måte på sitt trettende soloalbum, som vi kan plassere i samlebagen americana. Her er egentlig ingen svake låter. Så fornuftig og flott arrangert og produsert. Det er bare å kose seg.

RosanneCash.JPG