Valen nektet straffskyld

Komiker Kristian Valen nektet straffskyld på alle punkter da han møtte i retten, tiltalt for trusler mot politiet i mai og for å ha båret våpen offentlig i midten av september.

Publisert: Publisert:

Komikeren Kristian Valen møter i Oslo tingrett mandag. Her fra en opptreden på Latter på Aker Brygge i Oslo i 2009. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Valen møtte i Oslo tingrett sammen med sin forsvarer, advokat John Christian Elden, mandag morgen. Han var ordknapp overfor det tallrike pressekorpset som hadde møtt opp.

Rettssaken gjaldt opprinnelig en tiltale for trusler mot politiet etter en hendelse i februar i år.

Ifølge tiltalen lovet Valen på sin Facebook-side i februar i år 10.000 kroner til dem som hadde informasjon om to politibetjenter som hadde rykket ut til leiligheten hans tidligere i måneden. Han er tiltalt for å ha truet politibetjentene og for å ha forulempet en offentlig tjenestemann på grunn av utføringen av tjenesten.

Forrige helg ble det tatt ut en tilleggstiltale etter at han ble pågrepet og måtte tilbringe en natt i arresten. Valen ble pågrepet etter at vektere varslet politiet om at en mann iført kamuflasjeklær og med et plombert våpen var observert på Aker Brygge i Oslo. Ifølge tiltalen hadde Valen vært i besittelse av en plombert 9-millimeter P30 pistol.

– De faktiske forhold bestrides ikke, han erkjenner det som står der, sa Elden om det sistnevnte forholdet.

For den første delen av tiltalen nektet han straffskyld og hevder at han ikke mente å true politifolkene.

Forholdene Valen er tiltalt for, har en strafferamme på bot eller inntil ett års fengsel. Det er satt av én dag i retten til å behandle de to tiltalene.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.