Forfatter: Jennifer Lee Carrell

Oversetter: Thor Dag Halvorsen

Forlag: Bazar

Dette er en gåtethriller omkring et nyoppdaget skuespill av William Shakespeare. Fiffig og spennende. Veksler mellom vår tid og Shakespeares tid. Shakespeare døde i 1616.

Denne thrilleren er skrudd omkring et nyoppdaget skuespill av William Shakespeare. Romanen veksler mellom våre dager og Shakespeares tid.

Shakespeare-elementet er intelligent og fiffig, men frykt ikke: ”Shakespeares hemmelighet” er ingen akademisk thriller – takk en eller annen høyere makt for det. Akademiske utlegginger hører hjemme i faglitteraturen, ikke i thrillere.

Den besitter velfungerende personer, men det er den originale intrigen som er bokens omdreiningspunkt, det er ingen karakterdrevet roman. Og denne intrigen utløser seg i brann, i drap, i forflytninger: den kvinnelige hovedpersonen, en akademiker som har karriereforflyttet seg til teatrets verden, beveger seg dynamisk fra teaterverdenen i London, til et presteseminar i Spania, til en forlatt gruve i et westernaktig USA.

Språklig er ”Shakespeares hemmelighet” uten originalitet, det er kontant, balansert, med en pulserende ”Her og nå!”-følelse. Ikke helt uten jålerier – men de er absolutt å leve med.

Igjen: En spennende og fiffig debutant!