Jeg mener, når det er en halv meter nysnø på Tryvann og du sitter inne og blir støl i tommelen av dataspilling, føler du deg ikke så helt lite dekadent.Det hadde unektelig vært smartere å ta seg en tur ut på ordentlig, og når man er norsk, er kanskje denne følelsen mest markant når man kjører i gang nettopp skispill.

Likevel, i Ski Racing 2005 føles det nesten som om du er ute i bakken selv. Her dreier deg seg om alpint. På coveret står det featuring Hermann Maier, og det er jo kult at de har fått med «The Herminator». Men dette betyr i bunn og grunn bare at de ikke har fått med noen av de andre kjørerne. Hvis ikke du tar til takke med Lasse Kjisz, da. Dette er altså på ingen måte et like fullisensiert produkt som det vi er vant til i spill som FIFA og WRC.

Men til tross for at man har spart inn litt på utviklingskostnadene med å stave navnene på kjørerne på eksotisk måte, og at grafikken ikke akkurat tar pusten fra deg, er spillet meget bra. Du konkurrerer i alle fire disiplinene i den alpine verdenscupen: utfor, super-g, storslalåm og slalåm. I andre alpintspill er disse fire disiplinene stort sett skilt fra hverandre kun ved at det er litt lenger mellom portene og at grafikken blåser forbi i ulike hastigheter. I Ski Racing 2005 føles alle disiplinene helt unike. Portene er plassert på samme måte som i virkeligheten, det er himmelvid forskjell mellom utfor og slalåm, og du må bruke helt annen teknikk for å komme deg helskinnet ned bakken avhengig av hvilken disiplin du kjører.

Uansett om du begynner med en teknisk disiplin eller en fartsdisiplin er den umiddelbare reaksjonen den samme: dette er bare helt umulig å få draget på! Men etter hvert skjønner du at du må prøve å ta svingene som en ekte alpintkjører. Det gjelder å forstå hvordan du får marginene på din side, begynne svingene litt tidligere enn du egentlig tør og holde en så rett linje som mulig nedover bakken. Hvis du kommer litt sent inn i en sving, kan du skrense litt ekstra for å unngå diskvalifikasjon, men dette koster fort et sekund eller to.

Ski Racing 2005 er et brillefint spill, og anbefales, vel å merke etter du har kommet deg ut av sofaen og testet de nye carving-skiene du fikk til jul i en ekte bakke.

TORE SAND/

Aftenposten/fædrelandsvennen

N.B.: Ski Racing 2005 må ikke forveksles med RTL Alpine Skiing, som ikke en gang disker deg når du hopper over en port.

Hurra for Lasse Kjisz

Playstation 2

Ski Racing 2005

JoWood Productions

Genre: Alpint

Aldersgrense: 3 +

Plattformer: Xbox, Playstation 2 og PC