KRISTIANSAND: – Jeg hadde med meg mye utstyr, og ble derfor for sterk for konkurrentene, sier Lene Elise Bergum til Fædrelandsvennen.

Hun synes det var en grei måte å ryke ut på.

– Det er jo ok å bli stemt ut fordi man er en sterk konkurrent. Det er verre for Janne som fikk tre stemmer mot seg fra lagkameratene, og som blir værende igjen, synes Bergum.

Gårsdagens øyråd i Robinson-VIP endte uavgjort mellom Lene Elise og komiker Janne. Det var dermed opp til lagkapteinene og avgjøre hvem av jentene som måtte forlate ekspedisjonen. Ole Klemetsen, kaptein på det norske laget, ville at sørlandsjenta skulle bli, men ble nedstemt av nabolandenes lagkapteiner.

Dermed måtte Lene Elise kaste inn håndkledet og flytte til resorten på andre siden av øya. Der fikk hun selskap av forrige ukes utstemte deltaker, artist Jannicke Jarlum (J-Diva).

Sint på Janne

– Ole ble veldig sur da jeg måtte reise, og han ble skikkelig sint på Janne som stemte på meg. Det var vel denne hendelsen som startet eventyret for de to, sier Lene, og sikter til det mye omtalte uvennskapet mellom komikeren og eks-bokseren.

Klemetsen gjorde det helt klart under gårsdagens øyråd at Janne er en person han misliker sterkt.

– Hun er paranoid, går meg på nervene og lager et helvete på øya, sa han før han i neste øyeblikk omtalte Lene Elise som «fantastisk».

Lene Elise Bergum har følgende å si om Jannes oppførsel:

– Hun trodde hele tiden jeg inngikk allianser med andre. Hvis jeg snakket med Jan eller Ole, kom hun løpende med en gang.

Ti par bikinier

Lene Elise var fullstendig klar over at det var hun som måtte forlate ekspedisjonen denne gangen. I forkant av øyrådet kom både danskene og svenskene bort for å snakke med henne. De sa ha det og fortalte at de ville stemme ut henne denne gangen.

– Det er slik dette spillet er. De som får til ting, er ikke de som vinner. Hvis jeg hadde ønsket å vinne hadde jeg tatt med meg ti par bikinier, lagt meg på stranda og sagt at jeg ikke kunne noen ting. Da oppleves man ikke som en konkurrent, sier sørlandsjenta.

– Du visste at Janne også kom til å stemme på deg?

– Ja, Janne likte meg ikke fordi jeg ville ha ting gjort på øya. Hun synes nok at jeg kommanderte henne rundt. Ole og jeg var nok de på laget med mest arbeidsenergi. Vi fant tonen på grunn av det.

Lene Elise fikk også sansen for Jan Simonsen på øya.

– Han imponerte meg. Selv om han hadde verdens største kjøttsår på beina og var solbrent som en julegris, klaget han aldri. Han er en god mann som er rar på en pen måte, sier Bergum.

FAKTA

Robinson VIP

Norske, danske og svenske kjendiser konkurrerer mot hverandre på ei øy i Malaysia. Hvert lag består av fem personer.

Nordmennene, kjent som «dustelaget» har tapt de to første lagkonkurransene.

Det norske laget er nå redusert til tre. Disse er eks-bokser Ole Klemetsen, politiker Jan Simonsen og komiker Janne Rønningen. Artist Jannicke Jarlum og skuespiller Lene Elise Bergum er utstemte.

Deltakerne oppholdt seg på Robinson øya i tre uker. De som blir utstemt tilbringer ventetiden på et resort på andre siden av øya.