KRISTIANSAND: Tors Hammer er et stort samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand Symfoniorkester og Kulturskolen i Kristiansand og Agder Teater. Prosjektet er støttet både av Cultiva og Den kulturelle skolesekken.

Bertil Palmar Johansen har skrevet verket Tors Hammer for symfoniorkester og kulturskole. Han fikk i år 2002 Edvard-prisen for verket som er en stort anlagt symfonisk reise tilbake i norrøn mytologi for orkester, kor og solister. Prosjektet er utformet for å realiseres i et samarbeid mellom et profesjonelt symfoniorkester og en kulturskole. Palmar Johansen er for tiden såkalt huskomponist for Kristiansand Blåseensemble.

Det hele skal foregå i Gimlehallen og det er to skolefremførelser i dag. I morgen kveld blir det offentlig forestilling og fredag blir det igjen to skoleforestillinger. Til sammen vil antakelig mer enn 5000 mennesker oppleve dette, og mer enn 300 medvirker på scenen. Det blir stort kor, vetteorkestre og innslag av både dans og drama samt digitalisert barnekunst.

Bjørn Sagstad dirigerer Kristiansand Symfoniorkester, som for anledningen er fordoblet. Ved siden av hver profesjonell musiker sitter en amatør fra kulturskolen eller fra ett av byens skolekorps. Videre medvirker drama— og kunstelever, jentekoret Benedictus og musikanter fra skolekorpsene.

Teatersjef Alex Scherpf har regien på det hele.