KRISTIANSAND: Den tredje mars skrev Fædrelandsvennen at Toffen jobbet med en av de største hip-hopartistene i verden. Mandag sender han endelig ut en pressemelding som bekrefter at avtalen er i boks.

Dette skrev Fædrelandsvennen i mars:

Når Fædrelandsvennen konfronterer Toffen med Snoop Dogg, blir det først helt stille, og deretter:

— Ingen kommentar!

— Kan du avkrefte at det er Snoop Dogg?

— Jeg har prøvd å hente ham til Quart i seks år på rad, det kan jeg røpe, sier Toffen.

— Og nå lykkes du endelig?

— Ingen kommentar, sier Gunnufsen.

Fædrelandsvennen har fra to ulike kilder fått bekreftet at Quarts avtale med Snoop Dogg allerede er muntlig bekreftet fra agenten til den amerikanske gangsta-rap-kongen. Kun små detaljer skal gjenstå før Quart får tillatelse til å offentliggjøre at avtalen endelig er signert.

Snoop Dogg er definitivt en av verdens mest omtalte og beryktede musikere. Det er ti år siden han gav ut sin første plate «Doggy Style», og han var på mange måter grunnleggeren og frontfiguren av gangsta-rap. Snoop har jobbet mye sammen med Dr Dre, men på midten av 90-tallet bremset karrieren som følge av en skyteepisode hvor han ble tiltalt for mord. Skandalene rundt Snoop Dogg er umulige å telle på én manns fingre og tær, men i hovedsak har alle skandalene hatt utspring i den interne rapkrigen i USA, samt dop, sex og livet på landeveien,

Snoop Dogg er en av USAs mest profilerte og dedikerte tilhengere av marijuana, og det er ikke få konsertarrangører som har fått bakoversveis og politiangst når artisten har servert sin såkalte raider.

Snoop Dogg har vært i klammeri med amerikansk politi utallige ganger. Sakene har dreid seg om alt fra anklager om voldtekt, vold, narkotika og fotografering av unge jenter.

Foruten alt dette er Snoop Dogg i ferd med å bygge seg opp en karriere som skuespiller i Hollywood, og mange falt pladask for hans hallik-rolle som Huggy Bear i filmen «Starsky And Hutch».

Sist Snoop Dogg, eller Calvin Broadus som han egentlig heter, var aktuell for Norge var i 2003. Da trodde UKA-arrangørene i Trondheim at en avtale med rap-høvdingen var i boks. Den gang gikk alt i knas. Snoop ante ikke engang at han var booket til en konsert i lille Norge{hellip}

Når det gjelder Quart skal det kun være ørsmå detaljer som gjenstår før avtalen blir offentliggjort, men: Når det gjelder amerikanske hiphop- og rapartister er det ingen grunn til å føle seg trygg før de har satt sine bein på Kjevik.

Snoop Dogg er tenkt som headliner i Bendiksbukta onsdag 6.juli.